Werken in de proeftuin van Nederland

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Wijkcoach
  • Wanneer
    Ingetrokken 13 - 43 weken 12 - 32 uur per week
  • Waar
  • Opleidingsniveaus
    HBO Associate Degree HBO-Bachelor HBO-Master
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage Meewerkstage
  • Salaris
    € 20 per maand
Taakomschrijving

Welkom om stage te doen bij brede maatschappelijke organisatie dit bedrijf in Culemborg, ofwel bij 'Nederland in het klein'. Qua voorzieningen heeft Culemborg alles wat een grote stad ook heeft, maar dan in het klein. Stadjes van vergelijkbare omvang richten zichmeestal op één aspect. Culemborg zet breder in en heeft de potentie om de proeftuin van Nederland te worden. 'In deze stad worden bijvoorbeeld concepten bedacht, die straks probleemloos uitgerold kunnen worden voor heel Nederland. Wilt u met uw stage daaraan bijdragen, van harte welkom. Na een brede kennismaking van dit bedrijf werkt u intensief samen met één van de professionals. Van Wijkcoaches tot jongerenwerkers, van Buurtbemiddelaars tot Sociaal beheerders. Werken vanuit de nulde lijn, outreachend en erop af. Daag uzelf uit en kijk en leer èn doe mee! Bij dit bedrijf is er veel ruimte voor eigen inbreng en verantwoordelijkheid. Ga samen met ons vooruit!

Werkzaamheden

Te denken valt hierbij aan de volgende werkzaamheden:

  • Verbreding Leerhuis Culemborg (dè plek om basisvaardigheden te versterken) door bij te dragen aan een pilot van het concept in een ander deel van Culemborg.

  • Outreachend en preventief werken vanuit één van de Buurthuizen in Culemborg door toepassen van diverse methodieken. Van Erop af tot Oplossingsgericht, Competentiegericht, e.a. methodieken.

  • Stage lopen bij het Jongerenwerk van dit bedrijf en daar het verschil maken. De proeftuin om je aangedragen theorie in praktijk te brengen èn te leren van de pioniers die er al werken.

  • Stage lopen bij Ouderen- en Mantelzorg. Zijn er oplossingen voor de uitdagingen van langer zelfstandig thuis wonen? Waar liggen de grenzen en waartoe mogen/kunnen vrijwilligers worden ingezet? Deze en andere uitdagingen kom je tegen.

  • Breder stage lopen in de regio bij Buurtbemiddeling; zoals de naam al aangeeft... bemiddelen tussen buren. Menselijke, soms heel complexe, casussen, waar een team professionals passende inzet faciliteert om te komen tot een consensus. (<…/meedoen-en-ontmoeten/buurtbemiddeling/>) - Andere grootstedelijke vragen in het 'Nederland in het klein'. In een samenspel met betrokken stakeholders, zoals Politie, Woningcorporatie, Sociaal Wijk Team, e.a. partijen. Ga vooral het gesprek met ons aan.

Gewenste profiel

Flexibiliteit, zelfstandig werken, kansen zien en benutten, pilots opstarten - tot een succes maken, innoveren, netwerken, enzovoort. Waar bent u goed in en hoe is dat in te zetten in Wijkwerk?

Wat bieden wij

Inzet passend bij eigen agenda in overleg met begeleider op locatie.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Micro (1-9)
  • Culemborg, Nederland