Afstudeer opdracht Datagedrevenwerken PowerBI en datawarehous

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Business Intelligence en data Analist
  • Wanneer
    Ingetrokken 22 - 52 weken 32 - 40 uur per week
  • Opleidingsniveaus
    HBO-Bachelor HBO-Master WO-Bachelor
  • Stagesoorten
    Afstudeerstage
  • Salaris
    Bespreekbaar
Taakomschrijving

Enthousiaste data analist gezocht op het vakgebied van Business Intelligence!

Werkzaamheden

Jij gaat een afstudeeronderzoek doen naar het (toekomstig) bewaken van master dat en Transactionele data stromen binnen onze organisatie.

Wij maken gebruik van een aantal (optimaal gekozen) operationele, financiële en ondersteunende software systemen, waarbij dezelfde informatie (master data) op meerdere plaatsen gebruikt wordt. Op dit moment zijn we de dat aan het ontsluiten in een DataWarehouse omgeving, maar daarmee is de onderlinge consistentie van overeenkomende master data elementen niet vanzelfsprekend geborgd.  

Jouw onderzoek kan er als volgt uitzien:

1. Inventariseer die master data objecten die systeem overschrijdend (her)gebruikt worden. Identificeer de eigenaar (primair verantwoordelijke) voor dat object en de  gebruikers in de systemen die “volgen”

2. Onderzoek op welke punten deze gebruikers overeenkomende behoeftes hebben en leg vast welke data elementen voor het betreffende master data object in alle systemen overeen (zouden moeten) komen.

a. Adviseer wat er voor nodig is om die overeenkomst te realiseren .\ b. Begeleid de gebruikers in het proces waarbij ze overeenkomsten accepteren, en leg vast wie voor die (overeenkomende) data elementen verantwoordelijk is.

c. ontwikkel waar nodig master data structuur rapportages voor de gebruikers om de overlap aan te tonen.

d. Ontwerp en bouw voor elk master data element een systeem overschrijdend controle rapport waarmee op regelmatige basis gevalideerd kan worden dat gebruikers in de verschillende systemen zich houden aan afspraken die in het door jouw geleide project geformuleerd zijn.

Gewenste profiel

  • Ondernemend en onderzoekend.

  • Analitisch sterk

  • Gemotiveerd en communicatief vaardig

  • (Basis) Kennis van PowerBI en datawarehouse

Wat bieden wij

Kennis opdoen in een bruisende onderneming met korte lijnen.

Zowel organisatorisch en procesmatig onderzoek doen, maar ook met de handen aan de knoppen en zelf dashboardsbouwen en afstemmen met de organisatie.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Bedrijfsprofiel

  • Middelgroot (50-249)
  • Schiphol Rijk, Nederland