Nu solliciteren

WO/HBO Engineering stage op onze R&D afdeling nabij Rotterdam

Functie Engineer t.b.v. R&D afdeling
Opleidingsniveau HBO Associate Degree, HBO-Bachelor, HBO-Master, WO-Bachelor, WO-Master
Locatie Krimpen aan de Lek, Nederland
Uren per week 32 - 40
Beschikbaarheid Beschikbaar per Februari 2024
Stageduur 3 - 12 maanden
Stagesoorten Meewerkstage, Afstudeerstage
Salaris opmerking Vanaf 450 tot maximaal 650 euro netto per maand gebaseerd op de opleiding.
Stagevergoeding € 450
Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Taakomschrijving

DeRegt is een high-tech kabelfabriek en maakt zeer specialistische kabels, voornamelijk voor dynamische onderwatertoepassingen. Onze markten zijn o.a. renewable energy, ROV, defensie en seismiek. Al onze kabels worden ontworpen, geproduceerd en getest in Krimpen aan de Lek, nabij Rotterdam. Daarna gaan ze op transport naar klanten over de hele wereld.

Werkzaamheden

We hebben een aantal uitdagende projecten waar jij als stagiair op de R&D afdeling mee aan de slag zou kunnen (hieronder slechts een paar voorbeelden, maar we gaan graag het gesprek met je aan en kijken wat jij leuk vind!):

IT-projecten (machine-learning, optimalisaties, mechatronica, werktuigbouwkunde etc.)

Wij maken gebruik van diverse rekentools en simulaties tijdens het ontwerpen van onze kabels. De kabelontwerper moet veel parameters daarbij in de gaten houden. Dit proces willen wij automatiseren. Ben jij diegene die als pionier machine-learning wil toepassen binnen ons bedrijf en een wezenlijk verschil wil maken? Zie ook het project mbt simulaties en krachtberekeningen.

Daarnaast doen we diverse sensortechnieken in ons bedrijf en werken we sinds kort met producten als National Instruments. We zouden graag aan oplossingen werken waar onze producten real-time kunnen controleren en inscannen. 

Simulaties en krachtberekeningen op onze sterkte elementen (Werktuigbouwkunde) 

Sinds kort beschikken wij over het simulatieprogramma COMSOL. Een geavanceerd Eindige-Elementen-Methode (EEM) simulatiepakket. Lijkt het jouw als werktuigbouwkunde leuk om hier meer van te leren? Veel van onze kabels maken gebruik van een armeringspakket (staaldraden om de kabel) om de kabel sterk genoeg te maken, maar ook flexibel genoeg en er geen knoop ik komt. De berekeningen hierachter zijn zeer complex. Wij willen deze berekeningen valideren met EEM en ook opnieuw opstellen in Python. Uiteindelijk zouden we dit ook graag automatiseren mbv machine-learning.

Medium Voltage conductors for Tidal and Wave Energy (Scheikunde, Elektrotechniek)

Wij willen bijdragen aan de ontwikkeling van duurzame energie op zee door getijde en golf energie om te zetten naar elektriciteit. De kabels die hiervoor ontwikkeld moeten worden zijn op medium voltage 6-20kV. Bij deze stage opdracht wordt er gekeken naar kabelontwerpen, kabelprocessen, kabeltestmethoden en internationale eisen voor midden spanning voor zee kabels.

Fiber optic sensor cables for CO2 storage (Werktuigbouwkunde)

Opslag van CO2 in bestaande olie en gasvelden is een methode om het klimaat op aarde te verbeteren. Wij zijn bezig met sensor kabels die o.a. gebruikt worden voor het monitoren en in kaart brengen van velden die geschikt zijn voor CO2 opslag. De sensor kabels maken gebruik van eigenschappen van optische vezels en vertalen zo trillingen naar een bodemprofiel. Bij deze opdracht kijken we naar productietechnieken voor het maken van deze kabels door een combinatie van kabelsamenslag en extruderen.

Verdere projecten

Er zijn het hele jaar nog meer projecten die steeds ingevuld kunnen worden door stagiaires. We kijken samen aan de hand van jouw opleiding en interesse wat goed zou passen.

Gewenste profiel

Wat bieden wij

DeRegt is wereldwijd een begrip in de markt van dynamische kabels. Je loopt stage op een locatie waar alle diciplines zijn ondergebracht en je met de meest ervaren mensen kunt werken.

Bedrijfspresentatie

DeRegt Cables

DeRegt is een high-tech kabelfabriek gelegen op het eiland De Zaag in Krimpen aan de Lek (vlakbij Rotterdam), omgeven door een natuurgebied van het Zuid-Hollands Landschap.

Wil jij een bijdrage leveren aan het opwekken van duurzame energie op zee? Wij maken kabels voor projecten met wind-, getijde- en golfenergie. Voor de ROV markt maken we lange kabels die tot grote diepten op de bodem van de zee op afstand bestuurbare apparaten kunnen aandrijven. Verder zijn wij wereldwijd marktleider in kabels voor de seismische- en defensiemarkt.

Geen kabel is hetzelfde, elke wordt apart naar de wensen van de klant ontworpen. Op onze locatie worden de kabels geproduceerd, uitvoerig getest en voorzien van een terminatie voor ze op transport gaan naar klanten over de hele wereld.

Bekijk ons bedrijfsprofiel

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.
Deze vacature is geldig tot 29-2-2024