Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Afstudeerstage IT Elektrisch Vervoer (WO)

Functie Stagiair IT Elektrisch Vervoer
Education level WO
Location Amsterdam
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

Dit bedrijf is een strategisch adviesbureau dat vanuit Amsterdam en Antwerpen wereldwijd werkt aan het versnellen van duurzame mobiliteit. Bij dit bedrijf geloven we in elektrisch vervoer, waarbij duurzaamheid, onafhankelijkheid en een schone leefomgeving voor ons centraal staan. We voorzien private en publieke partijen van strategisch advies, marktanalyses en projectmanagement op gebied van o.a. laadinfrastructuur, smart grids en duurzame energieopwekking. Iedere dag komen wij zo een stap dichterbij ons doel: 100% elektrisch vervoer. Daarbij lopen we voorop in onze markt en daar zijn we trots op. Dit betekent dat we ons continu verdiepen in de nieuwste innovaties in ons werkveld. Tijdens je afstudeerstage kun jij hier een grote bijdrage aan leveren.

Jouw onderzoek Op dit moment kijkt dit bedrijf naar het inrichten van een businessunit IT rondom bestaande en nieuw te ontwikkelen IT-producten. De IT-infrastructuur van dit bedrijf is in de afgelopen maanden enorm gegroeid, en er heerst sterk geloof bij onze opdrachtgevers en ons team in het optimaal inzetten van databanken en -systemen voor onze opdrachten. Of dit nu gaat om data-gebaseerd advies, een online wagenparkscan of een GIS-kaart die inzicht geeft in hoe een toekomstig laadnetwerk van een provincie eruitziet, elk product versnelt op zijn eigen manier de introductie van elektrisch vervoer. Onze nieuwe businessunit is op zoek naar de meest efficiënte en toekomstgerichte manier om onze IT-producten zowel strategisch als technisch te beheren en uit te breiden.

Hoe kunnen we de introductie van elektrisch vervoer versnellen door onze IT-infrastructuur optimaal in te richten? Hoe zetten we onze databanken en -systemen in om data-gebaseerd advies naar een nog hoger plan te tillen? Wat je ook wil onderzoeken op het gebied van elektrisch vervoer en IT: grote kans dat het bij ons kan! Wij zijn benieuwd naar jouw afstudeervoorstel. Samen kunnen we je onderzoeksvraag natuurlijk aanscherpen. Onze sector heeft raakvlakken met veel verschillende studiedisciplines. Denk aan (technische) bestuurs-/bedrijfskunde, rechten, planologie en energie- of innovatiewetenschap. Studeer je iets anders en wil je bij ons afstuderen? Bel of mail Nicole dan over de mogelijkheden via hr@evconsult.nl of 06-11130581.

Werkzaamheden

 • Vier dagen in de week werk je aan je onderzoek en één dag in de week ondersteun je onze adviseurs.
 • Niet met koffie zetten en kopietjes maken, maar met het uitvoeren van analyses en het voorbereiden van presentaties.
 • Je organiseert seminars, workshops en andere bijeenkomsten. Rapportages werk je uit en je zorgt ervoor dat ze eenvoudig en goed te begrijpen zijn.

Gewenste profiel

 • Je ziet kansen die anderen niet zien en gelooft in de mogelijkheden van duurzame mobiliteit en energie.
 • Je volgt een WO-master.
 • Je bent 4 - 6 maanden beschikbaar.
 • Je neemt initiatief en bent proactief.
 • Je enthousiasme is aanstekelijk.

Wat bieden wij

 • Naast een stagevergoeding krijg jij de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en te helpen ons bedrijf verder uit te bouwen.
 • Wij zijn een adviesbureau dat kwaliteit levert en een betrouwbare sparringpartner voor onze klanten is. Een hecht team van 18 collega’s die elkaar iedere dag uitdagen het beste uit zichzelf te halen.
 • We zijn scherp en eerlijk naar elkaar, want we geloven dat we alleen op die manier tot het beste resultaat komen. Dat heeft ervoor gezorgd dat wij het nummer 1 adviesbureau zijn in onze sector.
 • Natuurlijk zijn er ook legendarische uitjes. Denk aan: zeilen bij Muiden, stappen in Antwerpen of een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel.

Dan maken we graag kennis met je! Stuur je sollicitatiebrief en cv naar hr@evconsult.nl. We zijn benieuwd naar wie je bent, waarom jij vindt dat we kennis moeten maken en wat jij EVConsult kan bieden (en wat wij jou kunnen bieden). Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Heb je nog vragen over deze vacature? Bel Nicole dan gerust op 06-11130581.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf is een strategisch adviesbureau dat vanuit Amsterdam en Antwerpen wereldwijd werkt aan het versnellen van duurzame mobiliteit. Bij dit bedrijf geloven we in elektrisch vervoer, waarbij ...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »