Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren »

Communicatie bij Virtual Reality Start-Up Utrecht

Functie Marketing(communicatie)
Education level HBO
Location Utrecht
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Beschikbaar
Stageduur 3 - 6 maanden
Stagesoorten Werkervaring
Stagevergoeding € 300

Taakomschrijving

Wij zijn VR Owl, een virtual - en augmented reality startup uit Utrecht.  Wij doen hele vette dingen voor nog leukere klanten. Helaas weten te weinig mensen dit.  Daarom zijn we op zoek naar iemand die de wereld gaat vertellen over VR Owl!

Waar ga je aan de slag? Wij zijn inmiddels 3 jaar bezig binnen de VR/AR industrie en uitgegroeid tot 25 medewerkers die per halfjaar versterking krijgen van 5 stagiaires.  Daarnaast worden wij geholpen door een leger aan parttimers en freelancers.

Je zult je ontzettend jong voelen want de gemiddelde leeftijd is 25 jaar. Dit is ook te merken aan de energie, sfeer en gedrevenheid op de afdelingen;  sales, marketing, 3D, development, creative en operations.

Wat wij doen VR Owl maakt 360 graden video’s. Van een kijkje op een koffieplantage in Afrika naar een modeshow in de Italiaanse bergen tot een shoot in een Marokkaanse Hammam. Onze software helpt bij het maken en verkopen van producten maar ook ondersteuning en opleiding.

Daarbij werken wij ook aan games, loyalty campagnes en andere entertainment applicaties. Onze event tak helpt jaarlijks bij honderden events. Van kleine workshops tot bedrijfspresentaties voor honderden tegelijk.

Wij vermarkten een aantal producten; o.a. applicaties voor games, educatie en events. Deze verkopen wij op licentiebasis en worden steeds belangrijker.  Wij werken veel samen met marketing-en event agencies en hebben vestigingen in Duitsland & China.

Onze klanten zijn internationale topmerken. Met hen werken we aan innovatieve projecten zoals;

Een in store VR experience voor Rituals Lancering van een nieuwe sneaker voor Adidas Een VR game voor Chevrolet in New York Een launch event voor Tele2 ism met Hollands Next Top Model Een shoot voor Woolrich in de bergen met presentatie in Milaan

Wat ga jij doen?| Als communicatiekoning(in) ben jij degene die de wereld gaat vertellen over deze vette projecten, klanten en producten.  Je werkt met collega's én klanten om ons werk en bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Je communiceert over onze reis naar Afrika, het event in New York en onze nieuwe Escape Room VR game. Dit doe je met o.a. portfolio items, video reportages, interviews met klanten en verslagen van events.

Je ontwikkelt de communicatiemiddelen, schrijft de teksten en bedenkt een multi- channel strategie. Hiervoor zet je communicatiekanalen zoals onze websites, LinkedIn, Facebook en onze maandelijkse nieuwsbrief in.

Hoe ziet je team eruit? Het marketing team heeft een belangrijke rol maar is momenteel het kleinste team. Je zult nauw samenwerken met de CMO en co-founder Tim.  Hij draagt samen met de andere eigenaren zorg voor de strategie en richt zich voornamelijk op de online marketing. Elk half jaar krijg je een nieuwe stagiair onder je. Met het het oog op onze internationale groei zal ook het marketingteam snel groter worden.

Je beweegt continue tussen de verschillende afdelingen om input te krijgen.  Contact met onze eindklanten en bureaus is ook erg belangrijke voor het uitlichten van de samenwerkingen. Voor foto’s, video’s en andere communicatiemateriaal kun je bij intern terecht of maak je gebruik van ons netwerk van freelancers.

Vereisten:

Relevante studie (communicatie/media) Oog voor beeld,  gevoel voor woord en liefde voor nieuwe technologie Flexibel, zelfstandig, gedreven en goedlachs

Wat bieden wij?

Werken met virtual-en augmented reality op wereldniveau Een hardwerkend, hecht team met torenhoge ambitie All round communicatie; brand, content, social- en event marketing.

Werkzaamheden

  • Opzetten en bijhouden van social media & nieuwsbrieven
  • Schrijven van content voor blogs, portfolio & events
  • Opzetten, uitvoeren en analyseren van online marketingcampagnes

Gewenste profiel

  • Affiniteit met vr/ar
  • Representatief, gemotiveerd & zelfstandig
  • Ervaring met Adobe Suite & Wordpress is een pré

Wat bieden wij

  • Werken met de nieuwste Tech voor leuke merken
  • Doorgroei en netwerkmogelijkheden zijn volop aanwezig
  • Alle facetten van off-en online marketing
  • Stagevergoeding van 300 euro

Ben jij de juiste persoon? Mail dan naar tim@vrowl.nl of bel met 06 5346 8129.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Uil VR Solutions is een start-up die een full suite portfolio van virtual reality producten en diensten aanbiedt in binnen - en buitenland.

Zo ontwikkelen en produceren we zelf cardboards, maken...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »