Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Stage Informatie Management bij de Politie eenheid Amsterdam

Functie Stagiair Informatiemanagement
Education level HBO
Location Amsterdam
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 4 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage , Werkervaring
Stagevergoeding Zie salaris opmerking
Salaris opmerking Afhankelijk van de leeftijd
Huidig opleidingsjaar 3 of 4

Taakomschrijving

De stage vindt plaats t.b.v. het ICT Aanvraagloket. Deze afdeling maakt onderdeel uit van de dienst IM (Informatie Management) bij de Politie, eenheid Amsterdam. Wij zijn als loket voor de hele eenheid Amsterdam hét aanspreekpunt waar het gaat om aanvragen van nieuwe ICT diensten, middelen of functionaliteiten. ICT Aanvraagloket is hierbij tussenpersoon in de communicatie naar de overige (landelijke) IV organisatie.

De politie bevindt zich momenteel in een groot reorganisatieproces van regionale naar naar nationale Politie. Dat houdt in dat er veel aan het veranderen is. Wij als ICT Aanvraagloket proberen voor Amsterdam een stabiel en vindbaar adres te zijn voor alle ICT gerelateerde vragen. Anderzijds proberen wij zo goed mogelijk op de hoogte te blijven van de landelijk ICT ontwikkelingen, en die tijdig aan de juiste personen terug te koppelen. Dat vergt veel tijd en aandacht van ons. Wij pretenderen vindbaar te zijn voor het hele eenheid Amsterdam.

Vorig jaar zijn we actief bezig geweest met het bezoeken van bepaalde gremia binnen onze eenheid om daar het ICT Aanvraagloket te presenteren en de banden aan te halen met de vertegenwoordigers van bepaalde onderdelen van de eenheid Amsterdam die gemandateerd zijn om 'zaken met ons te doen'. Wij noemen dat ons "Ambassadeursschap". Wij willen aan deze vorm van relatie beheer ook komend jaar vervolg geven. Zelf zijn wij van de inhoud, maar we zoeken iemand die ons kan helpen om op het gebied van communicatie en relatiebeheer te zoeken naar de paden, middelen en methoden om de juiste (interne) doelgroepen te bereiken met de juiste boodschap.

Waar je ons mee zou kunnen helpen is dus kortweg: hoe kunnen wij ons nu zo goed mogelijk intern profileren naar de juiste doelgroep(en)?

Klinkt breed, en dat is het ook. En de kunst is om daar, samen met ons, concrete en bruikbare "handen en voeten" aan te geven.

Interesse? Mail een motivatiebrief + CV naar stagebureau@amsterdam.politie.nl

Werkzaamheden

  • Zelfstandig, maar in samenspraak met de afdeling, een plan ontwikkelen en zoveel mogelijk concretiseren om bovenstaande doelen te behalen.

Gewenste profiel

  • Goede communicatieve vaardigheden.
  • Inzicht en interesse in interne communcatie en relatiebeheer.
  • Inzicht in inzetmogelijkheden van diverse communicatie media.
  • Goed inlevingsvermogen in de organisatie en de mensen die daar werken.
  • Het vermogen en de aanleg om binnen deze organisatie 'op pad te gaan'
  • Het vermogen om probleemstellingen te vertalen in concrete en bruikbare plannen.

Wat bieden wij

  • Begeleiding kan alleen gegeven worden op de afdeling zelf, op HBO niveau. Er is geen capaciteit voorradig voor vakinhoudelijke begeleiding vanuit de afdeling Communicatie.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

De dit bedrijf opereert in de gemeenten Aalsmeer, Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. Dit gebied beslaat 357 km2 waarin ruim 900.000 mensen wonen. De Eenheid bestaat uit ruim 6...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »