Werkgevers Plaats vacature
Nu solliciteren

Meeloopstage Commercial Strategy (category management)

Functie Stage Commercial Strategy
Opleidingsniveau HBO, WO
Locatie Rotterdam
Dagen per week 4 of 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 6 maanden
Stagesoorten Meewerkstage
Stagevergoeding € 500
Salaris opmerking reiskosten worden vergoed volgens staffel o.b.v. aantal kilometers

Taakomschrijving

Wordt jij onderdeel van het succes van de nummer één speler binnen zelfzorg in Nederland? Wil jij impact maken in een omgeving waarbij de snelheid van een FMCG-speler gecombineerd wordt met ondernemerschap en een bijzonder breed portfolio? Omega Pharma biedt een uitdagende meeloopstage op de afdeling Commercial Strategy.

Omega Pharma en Commercial Strategy

Omega Pharma heeft een breed portfolio in de categorieën Over-The-Counter, Vitaminen, Mineralen & Supplementen en Personal Care, met merken als Biodermal, Davitamon, XL-S Medical en Prevalin, en is onderdeel van de Amerikaanse pharma-gigant Perrigo. Lokaal wordt bepaald welk product, merk of categorie potentie heeft om op de Nederlandse markt geïntroduceerd te worden en met welke commerciële strategie dit wordt ondersteund.

De afdeling Commercial Strategy heeft een centrale positie binnen Omega Pharma. Het team focust zich op het spotten van businesskansen die zowel tot groei van Omega Pharma als haar klanten leiden. De Commercial Strategy Managers zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ze kennen de categorieën goed en weten welke commerciële initiatieven en innovaties nodig zijn om de categorieën te laten groeien. Ze zijn de spin in het web die alle disciplines, zowel intern als extern, aan elkaar koppelen om deze initiatieven na te jagen en in korte tijd het verschil te maken.

Stage Omschrijving

Omega Pharma biedt studenten bedrijfskunde, (commerciële) economie, marketing en econometrie in de laatste fase van hun universitaire opleiding of hogeschool een uitdagende stage aan. Een stage waarin je veel verantwoordelijkheid krijgt en waarin je je eigen ideeën en creativiteit kwijt kunt. Je bent volwaardig teamlid en krijgt je eigen projecten. Werkzaamheden bestaan uit:

  • Monitoren en analyseren van marktontwikkelingen
  • Meewerken lancering van nieuwe innovaties
  • Meedenken over promotiematerialen voor winkelvloer activaties
  • Meewerken aan schappenplannen voor retailers m.b.v. database management
  • Ondersteuning aan Commerical Strategy managers met betrekking tot distributie, promotie en indeling van het winkelschap

Voor wie is deze stage geschikt

Wij zijn op zoek naar een initiatiefrijk en analytisch persoon. Omgaan met details enerzijds en analyses op hoofdlijnen anderzijds gaat je gemakkelijk af. Je kunt goed met mensen overweg en communiceert makkelijk, zowel schriftelijk als mondeling, en je bent niet snel tevreden. Daarnaast zijn een goede kennis van de bekende computerprogramma's (Word, Excel, Powerpoint, Outlook), plus goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels een vereiste. Kennis van markt analyse systemen als IRI en Nielsen zijn een pré, maar niet noodzakelijk.

Ben jij geïnteresseerd in een combinatie van data analyse, FMCG sales en marketing en neem je graag verantwoordelijkheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Nu solliciteren