Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Stage/Onderzoeksopdracht gebruik en bereik minimaregelingen (HBO/WO) - Omgeving Nijmegen

Functie Onderzoeker
Education level HBO, WO
Location Leuth
Dagen per week 1, 2, 3 of 4
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 3 - 6 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding In overleg

Taakomschrijving

“Hoe succesvol is overheidsbeleid in het realiseren van sociaal-maatschappelijke doelstellingen?"

Armoede is helaas ook in Nederland van alle tijden. Op dit moment lukt het duizenden gezinnen net niet om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. Gemeenten zijn de afgelopen jaren verantwoordelijk geworden voor het armoedebeleid. Veel gemeenten zijn dan ook aan de slag gegaan met het opzetten van minimaregelingen. Voorbeelden daarvan zijn de declaratieregeling, stadspas en het veel besproken kindpakket. Mooi dat er allerlei regelingen voorhanden zijn, maar wordt er ook gebruik van gemaakt? Is de doelgroep überhaupt op de hoogte van de hulp die de gemeente hen kan bieden? Om erachter te komen hoe succesvol gemeenten zijn in het realiseren van effectief armoedebeleid, onderzoek jij het bereik, gebruik en verbruik van minimaregelingen. Met jouw resultaten kunnen wij gemeenten wijzen op de pijnpunten en helpen bij het verbeteren van het lokale armoedebeleid. Zo wordt uiteindelijk écht voorzien in de behoeften van de doelgroep.

Als eindproduct bij deze opdracht zouden wij graag zien dat de student/stagiair naast het onderzoeksrapport ook een (commercieel) artikel schrijft over de resultaten van het onderzoek dat we kunnen publiceren op onze website.

Meer weten over de voorwaarden voor deze stage? Neem contact met ons op! We kijken er naar uit om je te ontmoeten. Stagevergoeding in overleg.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Dit bedrijf introduceert, implementeert en optimaliseert nieuwe en bestaande processen in het sociaal domein. Ons uiteindelijke doel? Samen met onze opdrachtgevers sociale impact creëren en meedoen...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »