Stageplaza.nl maakt gebruik van cookies om u te voorzien van een betere gebruikerservaring. Zie ons cookiebeleid. Sluiten
Bel gratis 0800 44 55 660
Nu solliciteren »

Afstudeeropdracht IT: Robotic Process Automation

Functie Afstudeeropdracht IT: Robotic Process Automation
Education level HBO, WO
Location Oss
Dagen per week 5
Beschikbaarheid Vervuld
Stageduur 5 - 8 maanden
Stagesoorten Afstudeerstage
Stagevergoeding In overleg
Salaris opmerking Vos Logistics hanteert een stagevergoeding die voor alle stagiaires gelijk is.
Huidig opleidingsjaar 4

Taakomschrijving

Door de jaren heen heeft Vos Logistics zich weten te ontwikkelen tot een innovatieve logistieke dienstverlener. De innovatiekracht van Vos Logistics wordt mede gerealiseerd door onze state-of-the-art IT services en IT afdeling met haar medewerkers. Met het doel om onze klanten van kwalitatief hoogwaardige diensten te kunnen voorzien in het achterhoofd, werkt de IT afdeling veel en nauw samen met onze operationele afdelingen.

Vos Logistics combineert de bekende en de "best of breed" software Coda, SAS, LSP, Kewill Logistics, Streamserve en Niklas met enkele zelf ontwikkelde informatiesystemen, waarvan het transportmanagement system (TMS) Lovos de meest toonaangevende is.

De afdeling IT van Vos Logistics bestaat uit de volgende afdelingen: Ontwikkeling & Applicatiebeheer en Systems Management & Support. De twee afdelingen samen bestaan uit 24 personen en zij worden aangestuurd door de Corporate IT Manager. Daarnaast wordt er veelvuldig samengewerkt met diverse collega's uit de business, zoals projectmanagers, business analisten, procesmanagers en lijnmanagers.

Vos Logistics wil zich graag verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van Robotic Process Automation (RPA, ook wel genoemd Robotic Desktop Automation). Concreet houdt RPA in dat taken van eindgebruikers niet meer handmatig worden uitgevoerd maar door Software Robots (SR). Een SR is een instantie van een softwaretaak die ad hoc dan wel op vooraf gedefinieerde tijdstippen actief kan worden.

Een SR wordt gemaakt door taken “op te nemen” (to record) en tussentijds beslisregels in te bouwen.

Het voordeel van SR’s is dat het definiëren van een SR relatief snel gaat, flexibel is en ingezet kan worden bij het automatiseren van taken die moeilijk te automatiseren zijn op de conventionele manier van automatiseren.

Werkzaamheden

 • Wij willen graag de volgende zaken onderzocht hebben:
 • 1. Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van RPA?
 • 2. Welke toepassingen zijn mogelijk binnen Vos Logistics?
 • 3. Is er een business case te maken?
 • 4. Zo ja, welk(e) product(en) sluit(en) het beste aan bij de behoefte van Vos Logistics?
 • Binnen deze opdracht word je goed begeleid, maar we verwachten uiteraard wel dat je zelfstandig en pro-actief aan de opdracht werkt.
 • Om tot een goed resultaat te kunnen komen, heb je regelmatig contact met onze IT’rs en mensen uit de operatie.
 • Deze opdracht biedt je de mogelijkheid zowel brede als inhoudelijke ervaring op te doen, waarbij je kennis maakt met verschillende facetten en disciplines en begeleid wordt door ervaren collega’s.

Gewenste profiel

 • Volg jij een HBO of WO studie, heb jij affiniteit met software ontwikkeling en ga je echte uitdagingen niet uit de weg, maar denk je in professionele oplossingen? Dan is dit dé opdracht voor jou!

Wat bieden wij

 • De kans om ervaring op te doen binnen een grote, internationaal opererende organisatie, waarbij je begeleid en ondersteund wordt door ervaren collega's;
 • De mogelijkheid om jouw persoonlijke bijdrage te leveren aan onze organisatie;
 • Wij zijn continue op zoek naar nieuwe jonge talenten. Dit kan een opstap zijn naar een loopbaan binnen ons bedrijf;
 • Een passende stagevergoeding.

Wil je graag meer zien? Log in of schrijf je in.

Over dit bedrijf

Vos Logistics is een onafhankelijke Europese logistieke dienstverlener en levert een breed scala aan transport- en klantspecifieke logistieke diensten. Het bedrijf heeft vier kernactiviteiten:

1...

Wil je meer weten over dit bedrijf? Schrijf je in of log in.

Nu solliciteren »