Stage lopen bij Universiteitsmuseum Utrecht

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account

Bedrijfsgegevens

Branche Cultuur en Kunst
Bedrijfsomvang Klein (10-49)
Stad Utrecht

Over Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht is een familiemuseum over wetenschap in het hartje van Utrecht. Het Universiteitsmuseum beheert en ontsluit het academisch erfgoed van de Universiteit Utrecht en maakt het belang van wetenschap zichtbaar. Hierbij staan wetenschapseducatie en -communicatie centraal en maken we gebruik van een rijke en uiteenlopende collectie.

Bezoekers kunnen samen op onderzoek uit en de wetenschapper in henzelf ontdekken. Er is veel te zien en te doen in het Universiteitsmuseum. De negen meter hoge skelettentoren is een echte blikvanger. In het JeugdLAB kunnen bezoekers zelf aan de slag met allerlei experimenten. Achter het museum ligt museumtuin de Oude Hortus, met zijn kassen vol exotische bomen en planten, is dit een verrassend stuk groen midden in de stad.

Het museum is onderdeel de Universiteit Utrecht, daardoor zijn er korte lijnen naar actueel onderzoek en is er nauwe samenwerking met wetenschappers van hoog niveau.

Het gaat in het Universiteitsmuseum over het wetenschappelijk proces, de impact van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van begrip over hoe wetenschap werkt. Wetenschapswijsheid, onderzoekend leren en actieve publieksparticipatie zijn belangrijke uitgangspunten voor het Universiteitsmuseum.

Stages bij Universiteitsmuseum Utrecht

3 vacatures beschikbaar bij dit bedrijf

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.