Stage lopen bij ExportPartner BV

Let op, je bent niet ingelogd
Wil je meer zien? Log in of maak een account

Bedrijfsgegevens

Branche Zakelijke dienstverlening
Bedrijfsomvang Klein (10-49)
Locatie Leusden, Nederland

Over ExportPartner BV

Export Partner B.V. is een energieke en ondernemende organisatie. We ondersteunen bedrijven bij het realiseren van hun export droom. Onze exportmanagers doen dat met enthousiasme en hebben enorm veel ervaring en kennis. Onze klantenkring varieert van kleine start-ups tot beursgenoteerde multinationals en zijn bedrijven in de Food & Beverage branche en Non Food. Onze aanpak is niet gebonden aan specifieke landen maar werkt wereldwijd.

Daarnaast is Export Partner al jarenlang actief binnen de wereld van het ‘internationale zakendoen’ .
Door het brede internationale netwerk en de internationale partners is het mogelijk in nagenoeg elke markt de juiste businesspartners te vinden, contracten af te sluiten en de eerste omzetten te realiseren.
Export Partner gaat verder dan alleen informatievoorziening en voeren projecten ook daadwerkelijk uit. Hierdoor zorgt zij ervoor dat de internationale business van de bedrijven echt van de grond komt.
Werkzaamheden/projecten:
Collectieve activiteiten

Export Partner organiseert jaarlijks zelfstandig of in opdracht een groot aantal handelsmissies, beursdeelnames, groepsreizen, bijeenkomsten, cursussen en internationale events, etc. Dit houdt in zowel het inhoudelijke programma gedeelte (bij missies) als ook het logistieke gedeelte (zoals het zoeken en boeken van hotels, bussen en vliegtickets). Het organiseren van (netwerk) diners, seminars, etc., en bij beurzen ook de opzet van de paviljoens en de lokale begeleiding tijdens de beurzen.

De stagiair loopt mee binnen de gehele organisatie. Men is voornamelijk druk met dagelijkse werkzaamheden zoals het doen van marktonderzoek en partner selecties, het schrijven van plannen en rapporten, het uitzoeken van informatie voor tenders en het schrijven van deze tender plannen, de acquisitie voor nieuwe deelnemers (zowel per telefoon als email), klantcontact met huidige relaties (met name per telefoon), het opstellen van SIB plannen, meegaan naar afspraken en klantbezoeken, meehelpen bij de organisatie van int. handelsmissies, beursdeelnames en bijeenkomsten, het versturen van mailingen, het opstellen van nieuwsbrieven, het bijwerken van de website en social media, het werken aan databases, etc. Daarnaast is het mogelijk dat de stagiair meegaat in het werkveld met inkomende handelsmissies.
Naast deze stage werkzaamheden kan er ook een aparte stage opdracht worden geformuleerd. Deze opdracht zal in januari of september geformuleerd worden en zal in aansluiting zijn met de studie. Dit kan bijvoorbeeld een land-sector report zijn, als voorbeeld; Duitsland - de Food sector.
Het gaat hier dus om een afwisselende stage met vele werkzaamheden en projecten. Het gaat hier niet om een ‘koffiestage’ maar om daadwerkelijk meewerken binnen de organisatie. De student kan er erg veel leren en eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Stages bij ExportPartner BV

Schrijf je in of log in om de beschikbare stages te bekijken.