lab21

Bedrijfsgegevens
lab21
Branche Anders
Bedrijfsomvang Middelgroot (50-249)
Locatie Amersfoort, Nederland
Bedrijfsomschrijving

Lab21 is de snelst groeiende omnichannel speler in de Nederlandse woninginrichtingsmarkt, met 15 winkels. Ons streven is om onze klanten een combinatie van vakspecialistische service en betaalbare prijzen te bieden. Als moderne retailorganisatie leggen we sterk de nadruk op het bieden van online ondersteuning voor onze fysieke winkels.

Met een breed en commercieel productportfolio, waarvan een deel in eigen beheer wordt geproduceerd en aangevuld wordt met producten van gerenommeerde merken, streven we ernaar om onze klanten een optimale productmix te bieden.

Onze efficiënte organisatiestructuur komt voort uit een strikte scheiding van functionaliteit tussen het hoofdkantoor en de winkels. Het hoofdkantoor richt zich met een hoog niveau van automatisering op alle backofficeprocessen, terwijl de winkels zich volledig bezighouden met commerciële activiteiten, ondersteund door een sterke centrale marketingafdeling. Onze verkopers zijn daardoor volledig gericht op de klant en worden volledig ontlast van logistiek, aftersales, service en coördinerende taken. Deze lean en mean aanpak maakt onze organisatie zeer schaalbaar en resulteert in lage overheadkosten, wat onze klanten in staat stelt om te profiteren van zeer scherpe prijzen en tarieven.

Lab21 maakt altijd gebruik van directe grootschalige inkoop bij de bron. Hierdoor verkorten we de waardeketen en vereenvoudigen we het proces, wat resulteert in interessantere prijzen voor onze klanten. In tegenstelling tot bouwmarkten zijn wij gespecialiseerd in de productgroepen die wij verhandelen. Onze inkoper, tevens directeur, beschikt over een hoog niveau van expertise op het gebied van supply chain, wat verder reikt dan dat van een jonge inkoper bij een internationale bouwmarktketen. Deze toewijding en kennis stellen ons in staat om de beste producten te selecteren en aan te bieden aan onze klanten.

Met bewuste keuzes voor B- of C-locaties houden we onze huurkosten laag, zodat onze klanten niet betalen voor onnodig hoge kosten. Bij Lab21 zeggen we: "De klant is geen koning, de klant is onze familie." We streven er altijd naar om de meest geschikte vloer te kiezen voor de klant, in plaats van simpelweg de duurste optie te verkopen.

Als innovatief bedrijf omarmt Lab21 de kracht van generative AI en data science om onze bedrijfsprocessen te optimaliseren en onze klanten een nog betere ervaring te bieden.

Wij geloven sterk dat goede dienstverlening gebaseerd is op betrouwbare informatie. Daarom investeren we aanzienlijk in ICT-systemen om onze service en communicatie met klanten te optimaliseren. Elke order wordt behandeld als een individueel project, met als doel de klant volledig te ontzorgen. Bij een verbouwing en/of verhuizing ervaart de klant al genoeg stress. Daarom zorgen wij ervoor dat de vloer en alle voorbereidende werkzaamheden goed worden gepland en "just-in-time" uitgevoerd. Dit vereist uitstekend projectmanagement en coördinatie, vooral omdat er vaak externe partijen zoals leveranciers en transporteurs bij betrokken zijn. Daarom blijven we investeren in continue procesoptimalisatie.

Bij Lab21 is een tevreden klant onze grootste voldoening, elke dag opnieuw.

Lab21 is ambitieus. We zien dat onze formule succesvol is en het aantal klanten jaar na jaar sterk groeit. We streven ernaar om de beste te zijn en te blijven in onze markt.

Bedrijfspresentatie
Er is nog geen videopresentatie toegevoegd.
Stages bij lab21