Stage lopen bij de Europese Unie

Door Lieke ten Voorde - 27 Februari 2006 11:35 - 2511 vertoningen

Op Dé Careerevent waren verschillende workshops te volgen. Zo ook de workshop over de Europese Unie. Hier gaven verschillende werknemers van de EU informatie over de mogelijkheden en de kansen op een baan of stage bij de EU. Wat moet je in je mars hebben om bij de EU terecht te komen? En wat maakt de stage leuk?

Leuke stage?

In Brussel wonen en werken duizenden ambtenaren van de Europese Unie. Doordat zij allemaal ver van vrienden en familie zitten, kom je gemakkelijk in contact met anderen. "Door mijn stage bij de EU heb ik nu een internationale vriendenkring," vertelt een ex-stagiaire tijdens de workshops. Uit ervaringen van stagiaires blijkt dat ze na hun stage sneller een goede baan konden vinden. De stagevergoeding ligt tussen de 700 en 800 euro.

Uit wat voor hout gesneden?

Herken je jezelf in de volgende eigenschappen? Dan ben je misschien geschikt voor een stage bij de EU.

  • Ben je sociaal?
  • Ben je niet verlegen?
  • Ben je nieuwsgierig?
  • Ben je verantwoordelijk?
  • Heb je voldoende kennis over Europa?
  • Ben je een teamplayer en kun je goed samenwerken?

Welke talen?

Bij de Europese Unie moet je met veel mensen kunnen communiceren. Daarom moet je minstens drie talen spreken. De eerste is je moedertaal, daarnaast spreek je nog twee andere lidstaadtalen. Je spreekt tenminste Engels, Frans of Duits.

Wat moet je doen?

De EU heeft een aantal verschillende afdelingen. Elke afdeling heeft weer andere criteria wat betreft het aannemen van stagiaires. Er zijn vele opleidingen die een master Europese Studies aanbieden. Als je meer over de EU wilt weten, is deze masterstudie interessant.

Ben je ook geïnteresseerd in een stage bij de Europese Unie? Blader dan door onze huidige stages.