Stagiairs bij Topteam-diner

Door Bregje Rooijendijk - 17 Oktober 2008 12:52 - 1127 vertoningen

Vorige week vrijdag vond het eerste Topteam-diner van TEAMstage plaats. Joop van den Ende, oprichter van TEAMstages, nodigde zowel studenten als het bedrijfsleven voor deze avond. Burgemeester Cohen was enthousiast: "Het mooie van TEAMstages is dat je dingen samen moet doen, net als in het echte leven".

Gekleurd gezelschap Het diner in het M-lab in Amsterdam was een groot succes. Verschillende bedrijven en honderd directeuren en studenten uit het VMBO, MBO en HBO zaten samen aan tafel. Ook burgemeester Cohen ontbrak niet. Pia Douwes, Dennis ter Vergert en de Frank Sanders Academie (ROCvA) verzorgden diverse optredens.

Een kans krijgen

Het stagebureau TEAMstages is in 2006 in het leven geroepen door Janine en Joop van den Ende. Van den Ende deed destijds de oproep om jonge talenten, juist in moeilijke tijden, te steunen: "Er was ooit iemand die iets in mij zag en dat gevoel, die kans, moet iedereen kunnen krijgen". Het stagebureau levert stagiairs in teams aan diverse organisaties als KPN, Randstad, de Fietsfabriek en Joop van den Ende Theaterproducties.

Stage in teamverband

TEAMstages biedt (V)MBO'ers en HBO'ers de kans om in teamverband een opdracht uit te voeren bij een bedrijf. In elk team zijn vier of vijf stagiairs met uiteenlopende opleidingen en vaardigheden opgenomen, zoals dat ook vaak in het bedrijfsleven gebeurt. Vooraf volgen stagiairs trainingen in communicatie en teambuilding. Zij worden dagelijks begeleid door een bedrijfscoach en een opleidingscoach.

Stagiairs steeds geliefder

Met een uitval van nog geen 10%, kan TEAMstages succesvol worden genoemd. Door de uitdaging en de gerichte coaching leren jonge mensen hun talenten beter kennen. Recent onderzoek van stagebemiddelingsbureau Stageplaza.nl toont aan dat de talentgroei significant is. Momenteel wordt bijna de helft van de stagiairs tijdens diens stage een baan aangeboden.

Groter geheel

TEAMstages is onlangs in het bestuur gestapt van Branchevereniging Erkende Stagebemiddelaars (BES). In dit bestuur zitten verder, onder meer, Jacques Teuwen (voorzitter Vakbond de Unie en Gijs Bodenstaff (commercieel directeur Stageplaza). BES fungeert als beroepsvereniging in de ruimste zin van het woord; voor organisaties werkzaam op het gebied van (internationale) stagebemiddeling.

Bron: TEAMstages.nl)