Nieuwe website moet niet-Europese studenten lokken

Door Bregje Rooijendijk - 20 Oktober 2008 13:32 - 1283 vertoningen

Naast allerlei pogingen vanuit ons land om meer buitenlandse studenten in Nederland te laten studeren, wordt nu ook vanuit de Europese Commissie actie ondernomen om niet-Europese studenten te trekken. Op initiatief van deze commissie is vrijdag de website 'Study in Europe' gelanceerd.

Naast allerlei pogingen vanuit ons land om meer buitenlandse studenten in Nederland te laten studeren, wordt nu ook vanuit de Europese Commissie actie ondernomen om niet-Europese studenten te trekken. Op initiatief van deze commissie is vrijdag de website 'Study in Europe' gelanceerd. Meertalig Met de website 'Study in Europe' moet het voor studenten van buiten de Europese Unie gemakkelijker en aantrekkelijker worden om in Europese lidstaten te studeren. De website biedt, in zeven verschillende talen, informatie over opleidingen in de 27 EU-lidstaten. Ook informatie over Turkije, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland is opgenomen.

Campus relatief veilig en goedkoop

Op de site wordt per land uitgelegd hoe het onderwijssysteem werkt en wat de kosten en toelatingseisen zijn. Ook worden woonmogelijkheden besproken. Voor Nederland wordt in dit kader het volgende advies gegeven: "Als je buiten een Campus gaat wonen, zorg er dan voor dat je een veilig en niet te duur gebied uitzoekt." Met de hoed in de hand De site vermeldt verder culturele 'do's and don'ts' per land, zoals beleefdheidsregels. Ook mogelijkheden wat betreft beurzen worden besproken. De website zal het volgens Europees Commissaris Ján Figel (Onderwijs), "eenvoudiger maken voor potentiële studenten uit de hele wereld om te zien wat het Europese hoger onderwijs heeft te bieden."

Bron: Elsevier