Stagecoördinator sleept DoeMEE-Award in de wacht

Door Bregje Rooijendijk - 20 Oktober 2008 14:14 - 909 vertoningen

Afgelopen vrijdag werd voor de tweede keer de DoeMEE-Award uitgereikt. Deze keer ging de prijs naar stagecoördinator Onno van de Groep van het Graafschap College in Doetinchem. Van de Groep houdt zich bezig met projecten waarbij zijn leerlingen in contact komen met mensen met een beperking.

Award voor sociale daad

De DoeMEE-Award is een prijs voor personen, instellingen en bedrijven die zich in het afgelopen jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de integratie van mensen met een beperking en/of chronische ziekte. De prijs is een initiatief van MEE Oost-Gelderland, de werkgroep Toegankelijkheid Doetinchem en de gemeente Doetinchem. Dit jaar waren er 13 genomineerden. Doetinchems loco-burgemeester Kuiper reikte de award uit.

Stage lopen bij zorgbehoevenden

Een van de projecten waarmee van de Groep bezig is, heet 'Ik eet met je mee'. Het project is nog niet in uitvoering maar het plan is dat eerstejaarsleerlingen van het Graafschap College gaan eten met bewoners van verschillende zorginstellingen. Een voorleesproject bij een verpleeghuis draait al wel. "Als leraar op een gewone school met gewone leerlingen bedenkt van de Groep op creatieve wijze speciale stageprojecten waarbij leerlingen in contact komen met mensen met een beperking. De leerlingen zien zo waaraan behoefte is", aldus het juryrapport.

Waardering Onno van de Groep: "Dat je genomineerd wordt voor zo'n prijs is al geweldig. Ik voelde me zeer vereerd. Met name omdat ik ben voorgedragen door iemand met een handicap en diegene dus waardeert wat ik doe."

Bron: Gelderlander