Nationaal Stage- en Afstudeerevenement - Vind de ware

Door Laura Geenen - 24 Oktober 2008 17:55 - 2824 vertoningen

Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november vindt in de jaarbeurs in Utrecht het Sp!ts Nobiles Careerevent plaats. Ook van deze editie maakt het Nationaal Stage- en Afstudeerevenement onderdeel uit. Remco van Musscher, Eventmanager bij Stageplaza.nl, heeft de organisatie van het Stage- en Afstudeerevenement op zich genomen. Hij vertelt ons wat dit evenement te bieden heeft.

Op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november vindt in de jaarbeurs in Utrecht het Sp!ts Nobiles Careerevent plaats. Ook van deze editie maakt het Nationaal Stage- en Afstudeerevenement onderdeel uit. Remco van Musscher, Eventmanager bij Stageplaza.nl, heeft de organisatie van het Stage- en Afstudeerevenement op zich genomen. Hij vertelt ons wat dit evenement te bieden heeft.

Wat is het Stage- en Afstudeerevenement?

"Hét evenement waar je als stagiair of afstuderende moet zijn. We hebben gemerkt dat er heel veel studenten zijn die naar de carriérebeurs gaan om een stageplaats te zoeken. Na overleg met de beursorganisatie is besloten om een apart stage- en afstudeeronderdeel op de beurs te plaatsen.

Welke bedrijven nemen deel aan het Stage- en Afstudeerevenement? "Stageplaza zelf natuurlijk, Globalplacement, Tempo-Team, Ambitious People, Info Support, Integrand, Stichting AIESEC Nederland, XCESS Expertise Center, CVButler, GP start en Zinnige Stages. Dat zijn de exposanten. Daarnaast staan er nog vier andere partijen die allerlei leuke dingen gaan doen."

Welke partijen zijn dat?

"We hebben StarClassModels, Suit-Yourself, CvCafe en BNN benaderd. StarClassModels komt met een professionele fotograaf welke foto's maakt van beursbezoekers. Deze bezoekers maken daarmee kans op een gratis professionele fotoshoot. Suit-Yourself komt kledingadvies geven. Studenten die naar dit advies vragen, maken kans op een gratis maatpak. In het CvCafe wordt door drie professionals advies gegeven over hoe een cv op te stellen. Studenten kunnen daar hun zelf opgestelde cv laten controleren. En dan is er nog BNN. Zij gaan het decor van de Lama's neerzetten. Er worden sollicitaties gehouden waarbij de 'sollicitanten' onder begeleiding van een professional een aantal improvisatietechnieken krijgen aangeleerd. Ook gaan we vier keer per dag het Lamaspel spelen met de bezoekers op de beurs."

En verder? "De beurs draait natuurlijk om netwerken en solliciteren. Studenten kunnen zich oriënteren op het actuele vacatureaanbod. Daarnaast is er een ruim aanbod van gratis workshops en trainingen. Zo kun je leren flirten, een juridische masterclass volgen, leren onderhandelen over salarissen of je geheugen trainen."

Is er ook wat voor de internationaal georiënteerde student? "Jazeker. We hebben drie partijen die Stages- en Afstudeeropdrachten in het buitenland aanbieden. Één partij biedt alleen stages op Curaçao, de andere twee bieden wereldwijde stages aan. Daarbij zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt, zelfs een stage op Antarctica is te realiseren." &

Hoe vaak is het Stage- en Afstudeerevenement al georganiseerd? "In februari is het evenement voor de eerste keer georganiseerd. Dat bleek zo'n succes dat deze tweede editie nog grootser is aanpakt. Er zijn meer partijen aanwezig en inhoudelijk wordt er ook steeds meer gedaan. De bedoeling is om het elke keer weer een stukje uit te breiden."

Nieuwsgierig geworden? Meld je gratis aan voor de beurs via: www.careerevent.nl