Chatsessies tijdens Studie Beurs

Door Laura Geenen - 7 Oktober 2008 18:14 - 2426 vertoningen

Tijdens de landelijke Studie Beurs 2008 kunnen scholieren en studenten chatten over hun studiekeuze. Dit kan via Studiekeuze123.nl. Zij staan niet op de beurs, maar zullen iedere avond van 20:00 - 22.00 uur een chatsessie houden. Scholieren kunnen hun vragen stellen aan studieadviseurs, werknemers, coaches en studenten.

Tijdens de landelijke Studie Beurs 2008 kunnen scholieren en studenten chatten over hun studiekeuze. Dit kan via Studiekeuze123.nl. Zij staan niet op de beurs, maar zullen iedere avond van 20:00 - 22.00 uur een chatsessie houden. Scholieren en studenten kunnen hun vragen stellen aan studieadviseurs, werknemers, coaches en studenten.

Vergemakkelijken studiekeuze

Studiekeuze123 is een onafhankelijke site die opleidingen binnen het hoger onderwijs vergelijkt. Dit doen zij aan de hand van 90 verschillende criteria. Zo kan iedere scholier, die een opleiding moet kiezen, geholpen worden bij deze moeilijk keuze. Door de ruime keus in opleidingen is het namelijk lastig een goede keuze te maken. Veel scholieren kiezen dan ook voor een opleiding die niet bij hen past. Dit zorgt voor veel uitval in het eerste studiejaar. Studiekeuze123 wil de scholieren en studenten helpen om in een keer een goede keuze te maken voor een studie. Zo willen zij uitval van studenten verminderen. Studiekeuze123 is een gezamenlijk initiatief van hoger onderwijsinstellingen HBO-Raad, VSNU en PAEPON en de studentenorganisaties LSVb en ISO. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zorgt voor de financiering.

Chatten met ervaringsdeskundigen

Van 8 tot en met 10 oktober wordt de Studie Beurs in de jaarbeurs in Utrecht georganiseerd. Dit jaar zal Studiekeuze123 niet aanwezig zijn, wel organiseren zij een chatsessie via MSN. Tijdens deze chatsessies kunnen scholieren hun vragen kwijt bij studieadviseurs, werknemers, coaches en studenten. De chatsessies zullen tijdens de Studie Beurs iedere avond van 20:00 - 22.00 uur op Studiekeuze123 plaatsvinden. Iedere studiekiezer is van harte welkom en kan meedoen aan deze chatsessies.

Stageplaza.nl ook op Studie Beurs

Stageplaza.nl zal ook aanwezig zijn op de Studie Beurs. Stageplaza.nl wil op de beurs scholieren en studenten voorlichten over mogelijke stages en afstudeeropdrachten. Stage lopen is een belangrijk onderdeel tijdens je studie, het is dan ook handig om je hier alvast op te oriënteren. Dus kom naar de Studie Beurs en bezoek de stand van Stageplaza.nl.

Bron: Studiekeuze123.nl