Doorslaggevende dag voor scholieren

Door Laura Geenen - 9 Oktober 2008 16:10 - 2293 vertoningen

Gisteren (8 oktober)  is de Studie Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht feestelijk geopend. Rapper Ali B opende de beurs met een spetterend optreden. Duizenden scholieren hebben zich gisteren kunnen oriënteren op een studie. Voor sommige scholieren was het een doorslaggevende dag, voor andere een dag van twijfel. In ieder geval is er voor ieder wat wils. De Studie Beurs duurt nog tot zaterdag 11 oktober.

Stage tijdens studie

href="http://www.stageplaza.nl">Stageplaza.nl is deze week aanwezig op de beurs. De stand van Stageplaza.nl is op de eerste dag al druk bezocht. Natuurlijk zijn scholieren op zoek naar een nieuwe studie, maar tijdens een studie krijg je ook te maken met stage lopen. Daarnaast waren er vele studenten aanwezig om zelf voorlichting te geven over hun opleiding. Ook zij hadden interesse in het gemakkelijk vinden van een stage.

Voor ieder wat wils

De Studie Beurs in Utrecht trekt jaarlijks zo'n 90.000 bezoekers aan. De bezoekers bestaan voornamelijk uit scholieren die moeten kiezen welke opleiding ze willen volgen en waar ze deze opleiding willen gaan volgen. Op de Studie Beurs presenteren ROC's, hogescholen en universiteiten hun opleidingen. Maar dat niet alleen, ook zijn talloze bedrijven, de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en Politie aanwezig om de mogelijkheden van werken bij hun organisatie uit te leggen.

Ruime mogelijkheden

Ook aan internationale studies is gedacht. Op de beurs zijn ruim 100 onderwijsinstellingen uit 20 verschillende landen aanwezig. Zij informeren scholieren over hun bachelor en master aanbod, taalcursussen, uitwisselingsprogramma's. Daarnaast geven zij algemene informatie over hun land en cultuur. http://www.stageplaza.nl