Kredietcrisis positief voor stagebemiddelaar

Door Bregje Rooijendijk - 13 November 2008 17:02 - 1764 vertoningen

De financiële crisis heeft de stabiliteit binnen verschillende markten verstoord en naar het zich laat aanzien, houdt deze onrust voorlopig aan. Stagebemiddelaars hebben echter niet veel last van de crisis. Stagiairs melden zich nog altijd in grote getale en ook bedrijven blijven stagevacatures plaatsen.

Stagiair crisisproof

De huidige financiële crisis heeft vooralsnog weinig tot geen gevolgen voor de stagemarkt. Zo willen stagiairs nog steeds stage lopen en hebben bedrijven nog altijd teveel projecten waar stagiairs het meest geschikt voor zijn. Uit de database van Stageplaza.nl blijkt dat het aantal stagevacatures in de afgelopen maanden zelfs gestegen is met ruim 16%.

Risicoloze onderneming

Sjorstun Paula, managing director van Stageplaza.nl, heeft regelmatig stagiairs in dienst. Paula vindt de groei in stagevacatures niet onlogisch: "Het aannemen van stagiairs brengt immers financiële voordelen met zich mee ten opzichte van het in dienst nemen van vaste werknemers." Daar komt volgens hem bij dat "bedrijven in minder zekere tijden liever geen risico's nemen met langdurige contracten. Stagiairs en afstudeerders aannemen is toch wat veiliger."