Economische recessie deert stagiair niet

Door Bregje Rooijendijk - 24 November 2008 17:46 - 1205 vertoningen

Stagiairs hebben nog steeds een ruime keuze uit stageplaatsen. De economische recessie heeft vooralsnog geen gevolgen voor het vacatureaanbod. Het vacaturebestand van stagebemiddelaar Stageplaza.nl groeide het afgelopen kwartaal met 16%.

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het totale aantal vacatures in Nederland gestegen is met bijna 5%.

Stagevacatures over

Uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat niet alleen het aantal stagevacatures is gegroeid. In het derde kwartaal groeide het totaal aantal open vacatures binnen ons land met bijna 5%. In het afgelopen kwartaal stonden 12 duizend vacatures meer open dan in het kwartaal daarvoor. Eind september 2007 bereikte het aantal openstaande vacatures een top. Op dit moment is het aantal vacatures weer bijna even groot.

Geen bezuiniging op stagiairs

Uit voorlopige cijfers van het Nationaal Stage Onderzoek Bedrijven van Stageplaza.nl blijkt dat 43% van de bedrijven in toenemende mate moeite heeft met het werven van stagiairs. Vorig jaar ondervond 32% van de bedrijven dat stagiairs werven moeilijker werd. Uit eerder onderzoek van Stageplaza.nl bleek al dat bedrijven steeds eerder beginnen met het zoeken naar stagiairs. Ook de hoogte van stagevergoedingen neemt toe.

Het bezuinigen op stagiairs is er voorlopig niet bij; 95% van de werknemers geeft aan in de toekomst met stagiairs te willen blijven werken.