Carrièrestart op Sp!ts Nobiles Careerevent

Door Laura Geenen - 4 November 2008 18:16 - 1329 vertoningen

Afgelopen vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november is het Sp!ts Nobiles Careerevent in de Jaarbeurs in Utrecht gehouden. Er waren 185 aantrekkelijke werkgevers aanwezig die op zoek waren naar nieuwe werknemers. Iedereen die opzoek was naar een nieuwe baan kon hier dus naar hartenlust rondkijken om zich te oriënteren op het aanbod op de arbeidsmarkt. Het Sp!ts Nobile Careerevent is een dus dé ontmoetingsplek voor mensen die actief zijn op de arbeidsmarkt.

Stagiairs en young professionals konden het afgelopen weekend naar hartenlust 'shoppen' naar een stage of startersfunctie. De Jaarbeurs in Utrecht vormde vrijdag en zaterdag het toneel van het Sp!ts Nobiles Careerevent. Stageplaza was aanwezig met het door haar georganiseerde Stage- en Afstudeerevenement.

Actieve beursdagen

Naast het netwerken met potentiële werkgevers waren er ook nog vele andere dingen te beleven. Zo werden er interviews gehouden met onder meer: Willem Middelkoop, Raemon Sluiter en Do. Ook werd een aantal presentaties gegeven. Adviesbureau Zinnige Zaken deed een boekje open over maatschappelijk verantwoord ondernemen en Emile Ratelband legde, op zijn gebruikelijke energieke wijze, uit hoe je jezelf en je omgeving beter kan leren kennen. Ook de workshops, zoals flirten op de werkvloer, werden druk bezocht.

Positief toekomstbeeld

Tijdens de beurs is door de beursorganisatie een klein onderzoek gehouden. Het valt de organisatie vooral op hoe positief de beursbezoekers zijn over diens kansen op de arbeidsmarkt. 61% van de laatstejaars studenten denkt namelijk binnen drie maanden na diens afstuderen een baan te hebben gevonden. 15% denkt zelfs binnen één maand een nieuwe baan te vinden. De kredietcrisis kan de optimistische sfeer niet bederven. 79% is van mening dat de crisis geen invloed heeft op diens kansen op de arbeidsmarkt.

Mocht je de beurs gemist hebben, treur dan niet: op 27 en 28 februari 2009 vindt de volgende editie van het Sp!ts Nobiles Careerevent alweer plaats!