CVcheck groot succes

Door Laura Geenen - 4 November 2008 14:08 - 1527 vertoningen

Afgelopen vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november is het Sp!ts Nobiles Careerevent in de jaarbeurs in Utrecht georganiseerd. Een onderdeel op de beurs is het Stage- en Afstudeerevenement. Naast vele exposanten was ook CVtalent aanwezig op het Stage- en Afstudeerevenement. Zij waren dan ook te vinden in druk bezochten CV-Café waar zij gedurende de beursdagen de CV-check uitvoerden.

Druk bezocht

Om te zorgen dat je op de beurs met een goed cv uit te voeten kon, had CVtalent in het CV-Café een speciale service. Zij boden gedurende de beurs de mogelijkheid om je cv te laten checken door professionals. Het CV-Café is dan ook zeer druk bezocht door de beursbezoekers. Voor de CV-check stond rond het middaguur een rij van een halfuur. Veel mensen wilden nog even een professionele blik laten werpen op hun cv voordat zij opzoek gingen naar een stage of baan. De professionals van CVtalent hebben overuren gedraaid en veel mensen op weg geholpen de kans op een baan of stage te vergroten.

Standaard CV

Als je op zoek gaat naar een stage moet je naast een sollicitatiebrief ook een goed cv hebben. Het maken van een goed cv is moeilijker dan veel mensen denken. Volgens Claudia Baah Acheamfour, consultant bij CVtalent, kan de gemiddelde cv beter. "Wij zien dagelijks honderden cv's voorbij komen. Veel daarvan zijn niet correct of kunnen beter. Met een cv kun je jezelf onderscheiden van de rest. Vaak zien we veel dezelfde cv's, een onderscheidende cv valt gelijk op. Je kan dus net dat verschil maken."

Bemiddeling

CVtalent is een werving & selectiebureau dat zich exclusief richt op young professionals (starters tot vijf jaar werkervaring) die de uitdagende arbeidsmarkt willen betreden. CVtalent zorgt er voor dat werkgevers en young professionals aan elkaar gekoppeld worden. Werkgevers melden zich aan en plaatsen een vacature. CVtalent zoekt bij de vacature een geschikte young professional vervolgens doen zij een intake en beslissen of deze young professional geschikt is voor de openstaande vacature.