Geslaagde editie Sp!ts CareerEvent

Door Bianca Schotanus - 26 Februari 2008 15:56 - 1623 vertoningen

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 februari werd voor de tweede keer het Sp!ts CareerEvent in de Jaarbeurs in Utrecht georganiseerd. Op het evenement waren duizenden studenten en young professionals bijeen gekomen om zich te laten informeren over hun toekomst.

Voor ieder wat wils

De grote Jaarbeurshal was opgedeeld. Er was een Masterbeurs waar HBO bachelorstudenten zich konden oriënteren op een vervolgstudie aan een universiteit naar keuze. Tijdens deze Masterbeurs konden studenten vragen stellen aan universiteiten over vakken, kosten en de duur van Masters. Daarnaast was er de carriérebeurs voor young professionals die informatie konden krijgen over een loopbaan bij verschillende bedrijven, zoals de Rabobank, Fortis bank en GVB.

Nationaal Stage-evenement

Er was ook een Nationaal Stage-evenement waar studenten op zoek konden gaan naar een geschikte stage of afstudeerproject. Stageplaza en GlobalPlacement waren van de partij om studenten te informeren over nationale en internationale stages. Er was ook gelegenheid om te netwerken met bedrijven tijdens de Speednetworking sessies. Bedrijven als Zinnige Stages, Corus en CV talent deden mee aan de sessies."Wat leuk om eens met bedrijven te praten op een informele sfeer", was de reactie van de 22-jarige communicatiestudente Renate, voordat ze ging praten met Corus."Nu kan ik zien of ik geïnteresseerd ben in een baan of stage in die branche".

Gastsprekers in topvorm

Er waren vele gastsprekers op het evenement. Zo sprak Emile Ratelband over zijn nieuwe boek 'Somotology' en vertelde Jort Kelder over zijn succes met de Quote 500. Deze sessies werden bijgewoond door tientallen studenten. Ook Humberto Tan was aanwezig om te praten over zijn loopbaan. Er waren verschillende workshops te volgen over, onder andere, 'flirten op de werkvloer' en 'werken aan je toekomst!'.