Met een beurs naar het buitenland

Door Bianca Schotanus - 5 Maart 2008 13:57 - 2008 vertoningen

Stage lopen in het buitenland wordt steeds makkelijker. Er bestaan verschillende sites die bemiddelen tussen buitenlandse bedrijven en studenten die een stage in het buitenland ambiëren. Nu kunnen afgestudeerden zelfs met de Leonardo da Vinci-beurs stage lopen in Europese landen.

Leonardo da Vinci-beurs

Degenen die net afgestudeerd zijn en nog niet weten waar ze willen werken, kunnen met een beurs goedkoper stage lopen in andere Europese landen. De Leonardo da Vinci beurs maakt het mogelijk voor afgestudeerde studenten om een buitenlandse stage te volgen. De stages worden betaalbaar omdat de beurs het deels vergoedt. Zo kunnen afgestudeerden een andere taal leren en de afgeronde studie toepassen in de praktijk.

Internationale stages voor studenten Studenten die nog niet afgestudeerd zijn hoeven niet te treuren. Op www.euflexinternships.com staan talloze stages en afstudeeropdrachten in het buitenland. Op de site staan vele bedrijven die staan te springen om internationale MBO, HBO en WO studenten. Sinds de komst van 'duurzaam werken' groeit het aantal bedrijven dat vrijwilligerswerk aanbiedt ook en EuFlex springt daar handig op in. Studenten kunnen op de site informatie vinden over vrijwilligerswerk in het buitenland.

Bedrijven werven buitenlandse studenten

De Nederlandse bedrijven laten ook steeds meer van zich horen. Uit het Nationaal Stageonderzoek 2007 van Stageplaza.nl bleek dat 17% van het Nederlandse bedrijfsleven internationale stagiairs in dienst heeft. Dit aantal zal de komen de jaren alleen maar gaan groeien nu bemiddelingssites hun opmars maken.