Weinig studenten daadwerkelijk op internationale stage

Door Bianca Schotanus - 14 Mei 2008 12:57 - 1140 vertoningen

Van de 62% van de studenten die een stage in het buitenland ambieert, volgt in werkelijkheid maar 2% een buitenlandse stage. Dat blijkt uit het Nationaal Stage Onderzoek Studenten 2008 van Stageplaza.nl. Volgens het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) komt dat doordat de hogescholen weinig kennis in huis hebben om internationale stages tot een succes te maken.

Een wereld te winnen

Het ISO publiceerde afgelopen dinsdag een notitie: Een wereld te winnen: internationale stages in het hbo. Het ISO constateerde dat de onderwijsinstellingen te weinig tijd en middelen hebben om de student op de juiste internationale stage te kunnen plaatsen. Het lage percentage komt ook doordat scholen niet aan de vraag van de studenten kunnen voldoen wanneer het gaat om een buitenlandse stage.

Samenwerking

Stagebemiddelingsbureaus als Stageplaza.nl, die vestigingen in Amsterdam en Curaçao heeft, zouden een uitkomst kunnen bieden. Volgens het ISO zouden onderwijsinstellingen niet bang moeten zijn om samen te werken. Door samen te werken kan een student zich eerder gesteund voelen om naar het buitenland te gaan. Nu betalen studenten collegegeld en apart voor de bemiddeling van stagebureaus. Dat zou in de toekomst veranderd kunnen worden.

Lees hier de notitie: Een wereld te winnen: internationale stages