Docenten merken discriminatie bij stagiair

Bianca Schotanus - 19 Mei 2008 18:19 - 966 vertoningen

Uit het Nationaal Stage Onderzoek Docenten 2008 is gebleken dat 23% van de docenten wel eens discriminatie heeft meegemaakt bij stagiairs. Deze stagiairs werden voornamelijk gediscrimineerd op het gebied van afkomst.

Sollicitatieprocedures

24% van de docenten verwacht discriminatie tijdens sollicitatieprocedures van stagiairs. 30% van de ondervraagden acht het mogelijk. De helft van deze docenten verwacht voornamelijk discriminatie op het gebied van afkomst. 16% van de respondenten verwacht discriminatie op uiterlijk en 13% op religie.

Zwarte lijst

Zodra stagiairs melding maken van discriminatie wordt het desbetreffende bedrijf in één op de vier gevallen op een zwarte lijst geplaatst. In een derde deel van de gevallen wordt een bezoek gebracht aan het stagebedrijf .Een meerderheid (63%) van de docenten denkt dat anoniem solliciteren geen oplossing is om discriminatie tegen te gaan. Het aantal studenten dat denkt dat er gediscrimineerd wordt bij sollicitatieprocedures op afkomst is in een jaar tijd gedaald van 50% in 2007 naar 24% in 2008.

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons