Stages voor iedere leeftijd

Door Bregje Rooijendijk - 19 Mei 2008 18:21 - 514 vertoningen

De gemiddelde leeftijd van een stagiair ligt op 20,5 jaar zo blijkt uit het Nationaal Studenten Onderzoek 2008. In de toekomst zal dit gemiddelde mogelijk een stuk hoger komen te liggen. Vakbond CNV is hard aan de slag gegaan met het nieuwe thema 'plezier in werk'. Deelnemers aan een Plezier-in-Werk-bijeenkomst van de vakbond opperden het idee om stage te gaan lopen bij collega's.

Plezier in het werk

'Plezier in werk' is één van de thema's waar het CNV hard mee aan de slag is gegaan. Het is een nieuw thema voor het CNV, en ook minder concreet dan bijvoorbeeld afspraken over arbeidsvoorwaarden. Er moet dus nog pionierswerk verricht worden. De Plezier-in-Werk-bijeenkomsten zijn daar onder andere voor bedoeld.

Tips
Één van de tips die uit deze bijeenkomsten kwam was om eens stage te gaan lopen bij een collega. In een organisatie ben je vaak afhankelijk van elkaar. Het werkplezier wordt voor een groot deel bepaald door hoe collega's hun werk doen. Werkplezier kan worden verpest doordat men van elkaar niet weet wat men doet. Dit kan voorkomen worden door eens een dagje mee te lopen met je collega. Volgens deelnemers van de bijeenkomst kan ook het uitnodigen van een meerdere de nodige voordelen opleveren. Met name als het idee leeft dat deze niet goed weet wat er op de werkvloer gebeurt.

Bron: CNV.nl