Internet meest gebruikt voor nieuwsgaring

Door Bianca Schotanus - 20 Mei 2008 17:36 - 1203 vertoningen

Wie dacht dat studenten Internet alleen maar gebruiken voor Hyves, Youtube of MSN, heeft het mis. Uit het Nationaal Studenten Onderzoek 2008 is gebleken dat studenten internet het meest gebruiken voor het zoeken van nieuws en informatie.

Vrijetijdsbesteding

Hoewel informatievergaring op nummer 1 staat met 22%, is de rest van de lijst voornamelijk gebaseerd op de vrijetijdsbestedingen van studenten. De top 2 t/m 5 ziet er als volgt uit. Chatten wordt door 20% van de studenten gezien als voornaamste reden om Internet te gebruiken. Daarnaast wordt internet gebruikt voor sociale netwerken, downloaden en filmpjes bekijken.

Gratis media

Op de vraag welke gratis media de studenten gebruiken, antwoordt 34% Metro, 31% Spits, 16% van de studenten geeft aan Nu.nl te gebruiken voor nieuwsgaring en tenslotte maakt 10% gebruik van De Pers. 9% geeft de voorkeur aan Dag. Uit het onderzoek is verder gebleken dat studenten gemiddeld tussen de 3 en 4 uur per dag gebruik maken van internet.