Publicatie Nationaal Stage Onderzoek Docenten 2008

Door Bianca Schotanus - 9 Mei 2008 15:41 - 1279 vertoningen

Op vrijdag 9 mei 2008 is het Nationaal Stage Onderzoek Docenten 2008 gepubliceerd. Op de website van Stageplaza.nl staan de resultaten van het onderzoek dat gehouden is onder 615 stagedocenten. In het onderzoek worden, onder andere, vragen gesteld over stagebegeleiding, stageperiode en werkzaamheden.

De cirkel is rond

Het Nationaal Stage Onderzoek Docenten is een onderdeel van de reeks onderzoeken die Stageplaza halfjaarlijks houdt. "De cirkel is nu rond", zegt persvoorlichter Rogier Kind. "We houden jaarlijks onderzoek onder stagiairs en stagebedrijven. Een logische volgende stap was een onderzoek onder stagedocenten," vertelt Kind. "Nu de problemen in kaart gebracht zijn, kunnen wij (stagebemiddelaars, overheid, onderwijsinstellingen en stagebedrijven) met elkaar op zoek gaan naar geschikte oplossingen om de situatie voor stagiairs te verbeteren."

Stagebegeleiding

Enkele uitkomsten zijn opmerkelijk. Uit het onderzoek bleek bijvoorbeeld dat bijna de helft van de stagedocenten wel eens 'vervelende ervaringen' heeft gehad met een stagebedrijf. Deze vervelende ervaringen betroffen voornamelijk de begeleiding van stagiairs. Daar bleek, volgens de docenten, wel eens wat aan te schorten. Andere uitkomsten zijn te vinden in het rapport. Het Nationaal Stage is hier te downloaden.