Amsterdam University College kost 23 miljoen

Door Bianca Schotanus - 2 Juni 2008 18:37 - 765 vertoningen

De kosten voor de oprichting van de topopleiding, Amsterdam University College (AUC), worden geraamd op 23 miljoen. De gemeente Amsterdam steekt vijf miljoen euro in het project. Wethouder Lodewijk Asscher van financiën, economie en (lucht)haven, maakte de gemeentelijke investering, die wordt uitgesmeerd over tien jaar, bekend tijdens de presentatie van de plannen van het AUC.

Sponsoren

Het instituut zal in september 2009 zijn deuren openen voor de verwachte twee- tot driehonderd eerstejaars studenten voor de driejarige bacheloropleiding. Het college wordt opgericht door de Vrije Universiteit (VU) en de UvA. Het AUC biedt Engelstalig onderwijs en is internationaal georiënteerd. Toch hoopt VU-bestuursvoorzitter René Smit dat de helft van de studenten uit Nederland komt. Grote bedrijven in de regio zijn gevraagd een beurzenfonds voor armlastige studenten te sponsoren, gastcolleges te geven en stageplekken aan te bieden.

Academic community

Het AUC-curriculum is ontworpen door een groep van VU en UvA-hoogleraren. Studenten gaan interdisciplinair studeren aan een opleiding waar 'veel aandacht' is voor natuurwetenschappen en academische vaardigheden. Ook de docenten van het AUC zullen deels uit het buitenland worden gehaald. Docenten, begeleiders en studenten vormen een hechte zogenaamde academic community: de studenten wonen in nieuwe hoogwaardige studentenhuisvesting in het Science Park Amsterdam, waar in 2012 ook het nieuwe onderwijsgebouw van het AUC komt. Tot die tijd vindt het onderwijs plaats in gebouwen in de Plantagebuurt.

Bron: Folia.nl