Bijna helft stagiairs haalt onvoldoende

Door Bianca Schotanus - 2 Juni 2008 18:34 - 1699 vertoningen

Uit het Nationaal Docenten Onderzoek 2008 van Stageplaza.nl is gebleken dat bijna de helft van de stagiairs, begeleidt door de respondenten van het onderzoek, een onvoldoende heeft behaald voor de stage. Één de tien docenten heeft in 2007 zelfs vier of meer studenten in begeleidt die een onvoldoende haalden.

Moeilijkheden Redenen voor een onvoldoende zouden de kennis, houding en motivatie van stagiairs zijn. Het merendeel van de docenten is wel tevreden over de houding en kennis van stagiairs, maar 22% van de docenten is van mening dat er moeilijkheden kunnen ontstaan door de motivatie en houding van stagiairs. 19% van de docenten is van mening dat het kennisniveau van stagiairs problemen met zich mee kan brengen.

Beheersing Uit het Nationaal Bedrijven Onderzoek 2007 bleek al dat motivatie, beheersing van de Nederlandse taal en zelfstandigheid de top drie van belangrijkste competenties vormt. Deze top drie verschilt met die van de docenten. Die menen dat communicatieve vaardigheden, motivatie en professionele houding het belangrijkst zijn.

Het cijfer dat docenten geven voor de kennis, houding en motivatie van stagiairs is gemiddeld een 6.9. De bedrijven gaven voor dezelfde kenmerken een 6.3 aan de stagiairs.