Inholland gaat studenten meer les geven

Door Bianca Schotanus - 5 Juni 2008 16:15 - 632 vertoningen

Hogeschool Inholland gaat het onderwijs voor zijn 30.000 studenten verzwaren. Zij krijgen meer colleges, en intensievere begeleiding door docenten. Hiermee reageert voorzitter Geert Dales van het college van bestuur op kritiek op de kwaliteit van het onderwijs.

Sterke daling

De klacht over te lichte onderwijsprogramma's is de laatste jaren in heel het hoger onderwijs aanwezig. Bij Inholland volgde een sterke daling van het aantal studenten. De Onderwijsinspectie becijferde vorig jaar dat de gemiddelde eerstejaarsstudent in het hoger onderwijs per week slechts 13 uur college of begeleiding krijgt. Eenderde moet het doen met minder dan 10 uur.

Marktpositie

De verzwaring is een van de maatregelen waarmee Dales het onderwijs wil verbeteren. Hij hoopt Inholland zo een betere marktpositie te geven. Eerstejaarsstudenten krijgen voortaan minstens 20 uur per week colleges en intensieve begeleiding. Tweedejaars krijgen 15 uur, derdejaars 10 uur. Dales hoopt met dit plan te bereiken dat minder studenten afvallen. Nu haalt de helft van de studenten niet het einde van de opleiding.