Plasterk naar IB-Groep na klachten studenten

Door Bianca Schotanus - 5 Juni 2008 16:11 - 943 vertoningen

Minister Plasterk (Onderwijs) gaat binnenkort op bezoek bij de raad van toezicht van de Informatie Beheer Groep (IBg). Dat heeft Plasterk woensdag in Den Haag gezegd tijdens overleg met de studentenbonden.

ISO

Naar aanleiding van klachten van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) zei de minister dat hij de prestatie van de IBg, bekend van de studiebeurzen, scherp in de gaten zal houden. Uit het jaarverslag van de IBg is gebleken dat e-mails te laat worden beantwoord en dat de telefonische bereikbaarheid onder de maat is.

Contacten

Het aantal contacten met studenten in 2007 was fors hoger dan de IBg had verwacht, stelde de IBg in het in april verschenen jaarverslag. De dienst kwam personeel tekort om iedereen snel te helpen. De toezegging dat Plasterk met de IBg gaat praten, stemde het ISO tot tevredenheid.