Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 2008

Door Bregje Rooijendijk - 6 Juni 2008 16:52 - 640 vertoningen

Eindhoven heeft in Delft het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap 2008 (GNSK) gewonnen. Honderdtachtig Eindhovense sporters haalden afgelopen weekeinde de titel binnen. In 2004 won Eindhoven de titel ook. Nijmegen werd tweede, Groningen eindigde als derde.

Hoog niveau

Het GNSK is het grootste meerdaagse multi-sportevenement van Nederland. Jaarlijks strijden zo'n 1500 studenten van ongeveer twintig universiteiten en hogescholen om de titel 'Nederlands Studenten Kampioen'. De afgevaardigden zijn vaak van (sub-)topniveau.

'Eindhoven de gekste'

De Eindhovense studenten haalden op de, inmiddels, vijftigste editie het GNSK op diverse sportonderdelen de hoogste totaalscore. Ze behaalden in totaal zes finaleplaatsen. De rugbyers werden eerste. Bij schermen, tafeltennis, vrouwenvoetbal, volleybal vrouwen en volleybal mannen werden tweede plaatsen behaald. De afgelopen jaren eindigde Eindhoven steevast in de top-drie op het GNSK. In 2004 werd voor de laatste keer gewonnen, daarna volgden twee tweede plaatsen en in het vorige jaar een derde plaats.

Bron: Technische Universiteit Eindhoven