Bruggen bouwen tussen onderwijs en bedrijfsleven

Door Bregje Rooijendijk - 10 Juli 2008 19:13 - 1255 vertoningen

Het Bureau Onderwijs Arbeidsmarkt (BOA) start het project Bruggen Bouwen om het onderwijs in de regio beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt en het onderlinge begrip tussen scholen en bedrijfsleven te versterken.

Inleven

De vmbo-scholen van Alblasserwaard - Vijfheerenlanden en het ROC Da Vinci werken al een aantal jaren aan verbetering van de samenwerking met het bedrijfsleven. Zij wil dat bedrijven meer gevoel krijgen bij educatieve uitgangspunten van scholen. Scholen zouden beter op de hoogte moeten zijn van de behoeften van bedrijven op het gebied van de kennis en vaardigheden van nieuwe werknemers.

Stage lopen

BOA wil dat zowel medewerkers als directieleden van scholen gedurende dit project 'stage' gaan lopen bij bedrijven en vice versa. Het BOA wil hiermee zowel de ervaringen uit het onderwijs als die van het bedrijfsleven inzetten om te komen tot een betere aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt.