Iraanse studenten protesteren tegen uitsluiting

Bregje Rooijendijk - 10 Juli 2008 11:39 - 1186 vertoningen

Het kabinet besloot vorige week studenten uit Iran te weren van gevoelige opleidingen, waar zij informatie zouden kunnen krijgen die leidt tot het maken of verspreiden van kernwapens. Een groep Iraans-Nederlandse studenten en wetenschappers protesteerde tegen dit besluit.

Waakzaam of discriminerend

Een aantal maanden geleden riepen Verhagen en zijn collega Ronald Plasterk (Onderwijs) de hogescholen en universiteiten op tot waakzaamheid en grote terughoudendheid bij de toelating van Iraanse studenten. Vierduizend mensen hebben in reactie hierop een petitie getekend, die de regering oproept om bij toelating tot studierichtingen geen onderscheid te maken op basis van nationaliteit.

30.000 verdachten

Nu officieel besloten is Iraanse studenten te weren van gevoelige opleidingen, worden volgens studenten en wetenschappers 30.000 mensen verdacht gemaakt. De actiegroep Iraanse Studenten overweegt juridische stappen en werkt aan een publiekscampagne om zich te verzetten tegen het kabinetsbesluit, dat volgens de actiegroep discriminerend is.

Bron: NRC.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons