Internationale wedstrijd moet IT promoten

Door Bregje Rooijendijk - 11 Juli 2008 16:03 - 718 vertoningen

IT'ers zijn schaars. Het ziet ernaar uit dat dit in de nabije toekomst niet zal veranderen. Microsoft hield daarom van 4 tot 8 juli voor de zesde keer zijn Imagine Cup, de alsmaar uitdijende ontwikkelwedstrijd voor studenten. Het bedrijf is er veel aan gelegen dat studenten Microsoft-technologie gaan gebruiken.

Aussies maken sprong

De Imagine Cup vond dit jaar plaats in het Louvre in Parijs. Ook Nederland was erbij. Het Nederlandse team bestond uit Nick Joore (Avans Hogeschool Breda), Michiel Schuurman en Ricardo Quirante Martinez (beiden Hogeschool Rotterdam). Zij bouwden een computerspel voor 6- tot 12-jarigen waarin een mannetje het milieu moet schoonhouden. De uiteindelijke winnaar van de Imagine Cup werd echter het Australische 'Soak'. Dit team bouwde een systeem waarmee boeren hun watervoorziening kunnen managen.

Groeiende populariteit

De Imagine Cup draait om de beheersing van de technologie van Microsoft. Studenten maken met de ontwikkelsoftware van de firma games, simulaties en andersoortige toepassingen. Inmiddels gaat het evenement zijn zesde jaar in. Met een groeiende belangstelling. Dit jaar schreven meer dan 200.000 studenten zich in, waarvan uiteindelijk 124 teams naar de finale in Parijs mochten.

Niet op één paard

De Imagine Cup is slechts één van de instrumenten van Microsoft om studenten te enthousiasmeren. Het bedrijf doet meer. Zo worden zogenaamde studentpartners worden geworven. Gewone leerlingen die als voelhorens in de studentengemeenschap optreden. Verder is er ook het Microsoft Talentlab, hier worden studenten gekoppeld aan lokale partners en stages geregeld.

Bron: z24.nl