Docent onvoldoende bereikbaar

Door Bregje Rooijendijk - 15 Juli 2008 18:16 - 1359 vertoningen

Uit het Studenttevredenheidsonderzoek van de HBO-raad blijkt dat studenten negatief gestemd zijn waar het gaat om de bereikbaarheid van docenten. Ruim 55% van de respondenten vindt dat diens docenten over het algemeen onvoldoende bereikbaar zijn. Ook de communicatie wat betreft bekendmaking van cijfers staat ter discussie.

Onvoldoende

Over het algemeen komen docenten redelijk uit de bus, zo wordt geconcludeerd uit het Studenttevredenheidsonderzoek van de HBO-raad. De stellingen met betrekking tot de bereikbaarheid van docenten worden echter minder positief beoordeeld. Ook zijn de studenten negatief over de bekendmaking van de resultaten: 43% vindt dat de resultaten te laat bekend worden gemaakt. Studenten zijn het minst positief over de bereikbaarheid van de docenten. Ruim 55% van de studenten vindt dat docenten over het algemeen onvoldoende bereikbaar zijn.

Maximum overschreden

Britt Ringers, studente aan de Haagse Hogeschool: "Ik ben het eens met deze studenten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar het gros van mijn docenten beantwoordt mails vaak aan de late kant. Ook de cijferadministratie is niet altijd even soepel georganiseerd. Hoewel er een officieel maximum van drie weken geldt, kan het soms anderhalve maand duren voordat cijfers bekend worden gemaakt."

Ook stagiairs ontevreden

Rogier Kind, communicatiemanager bij stagebemiddelingsbureau Stageplaza.nl, ondervindt ook moeilijkheden bij de communicatie met onderwijsinstellingen. "Uit het Nationaal Studenten Onderzoek 2008 bleek dat het bij de begeleiding van stagiairs regelmatig voorkomt dat stagebegeleiders vanuit de opleiding gewoonweg niet bereikbaar zijn. Dit is jammer want vooral bij aanvang van een stage is het belangrijk om de inhoud af te stemmen. Maar ook gedurende de stageperiode blijft communicatie natuurlijk van belang."