Nederlandse student goed vertegenwoordigd in Antwerpen

Door Bregje Rooijendijk - 18 Juli 2008 17:58 - 663 vertoningen

Antwerpen is in trek bij de Nederlandse student. Het merendeel van de buitenlandse studenten in Antwerpen bestaat uit Nederlanders. De tijd waarin de Nederlandse student Antwerpen enkel opzocht vanwege geneeskunde en diergeneeskunde is voorbij. Ook diverse andere studierichtingen zijn tegenwoordig populair.

Gezondheid is niet alles

Het grootste gedeelte van de buitenlandse studenten in Antwerpen komt uit Nederland. Anders dan enkele jaren geleden komen deze niet meer enkel voor de studies geneeskunde en diergeneeskunde. Ook de economische richtingen, zoals Toegepaste Economische Wetenschappen en Handelswetenschappen, doen het erg goed. De audiovisuele richtingen en de beeldende kunsten aan Sint-Lucas en de Academie genieten tevens naam en faam in Nederland.

Meer dan Maes

Waarom is Antwerpen zo in trek? Michiel Smits, vierdejaarsstudent Commerciële Economie, zegt het volgende: "Als je ervaring op wilt doen in het buitenland maar niet al teveel geld hebt of om andere redenen in meer of mindere mate aan Nederland gebonden bent, biedt een studie in Antwerpen de perfecte uitkomst. Daarbij heeft de stad enorm veel te bieden. Het is een echte studentenstad waar ontspanning, muziek, film, cultuur en haven nooit ver weg zijn."

Bron: Nieuwsblad.be