LSVb kiest nieuw bestuur

Door Bregje Rooijendijk - 2 Juli 2008 13:37 - 800 vertoningen

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft zaterdag in Utrecht een nieuw bestuur gekozen. Voorzitter Lisa Westerveld en János Betkó, komend jaar vice-voorzitter, blijven nog een jaar aan. Volgens de LSVb is het uniek dat twee bestuursleden er nog een termijn aan vastplakken.

Federatie 

De LSVb is een federatie van lokale studentenvakbonden. Op dit moment bestaat de LSVb uit dertien lidbonden en twee aspirant-lidbonden. Het bestuur van de LSVb zet zich dagelijks in voor de belangen van alle studenten in Nederland. Zaterdag zijn drie nieuwe leden aangesteld.

Nieuwe lichting

Amsterdammer Thijs de Wit is komend jaar secretaris van de bond, Wimar Hebels uit Groningen fungeert als penningmeester. De Enschedese Zarko Baban complementeert het vijftal als algemeen bestuurslid.

Focus

Het 25e bestuur wil zich het komende jaar hard maken voor de positie van hbo-studenten en zich richten op meer rechten voor medezeggenschapsraden. De LSVb wil bovendien in de zomer weer onderzoek doen naar het tekort aan studentenwoningen. Lisa Westerveld gaat naast haar functie binnen de LSVb tevens fungeren als bestuurslid van de Stichting Certificering Stagebemiddelaars (SCS). Deze stichting heeft tot doel het waarborgen van de kwaliteit van nationale en internationale stageplekken, stagebedrijven en stagebemiddelaars en alles wat daarmee gepaard gaat.

Bron: LSVb.nl