Offshoring aan orde van de dag

Door Bregje Rooijendijk - 2 Juli 2008 18:54 - 1192 vertoningen

Steeds meer ICT-studenten doen aan offshoring. Dit betekent dat zij hun huiswerk, voor een bepaald bedrag, laten maken door mensen in India. Vooral in Groot-Brittannië begint dit fenomeen een steeds groter probleem te worden. Op de universiteit van Birmingham zijn er al zo’n duizend studenten die offshoring in praktijk brengen.

Proefschrift voor schijntje

Meer dan duizend studenten in Birmingham blijken huiswerkopdrachten uit te besteden naar India. Sommige studenten gaan zelfs zo ver dat ze hun proefschrift hebben laten maken door mensen uit India. Hiervoor moet dan zo'n honderd pond voor betaald worden. Echter, meestal gaat het om kleine programmeeropdrachten die al voor slecht vijf pond uitbesteed kunnen worden naar India.

Maatregelen

Er verschijnen ook steeds meer websites op het internet waarmee het makkelijker wordt in contact te komen met mensen uit India. Als het aan de ICT-docent Tom Lancaster ligt wordt er een nationale databank gemaakt waarmee het makkelijk wordt om huiswerkopdrachten te controleren en de maker ervan te achterhalen. "Het probleem wordt zeker steeds groter. Het is moeilijk te ontdekken en het aantal websites groeit zo snel dat we ze niet allemaal kunnen volgen", aldus Lancaster.

Bron: Techzine.nl