Waar blijft de OV-chipkaart?

Bregje Rooijendijk - 2 Juli 2008 12:59 - 1311 vertoningen

Studenten eisen de pasfoto terug die ze hebben ingeleverd voor hun ov-chipkaart. Ze zijn boos dat ze al één of meerdere pasfoto's hebben ingeleverd, maar het pasje nog niet hebben ontvangen. Dat kan voor een aantal studenten tot problemen leiden, nu onder meer de Rotterdamse RET de metro vanaf oktober alleen nog toegankelijk wil maken met een chipkaart.

Verzending blijft achterwege

Studenten die wonen of studeren in Rotterdam zouden vorig jaar september de ov-chip krijgen. Die moeten ze gebruiken om toegang te krijgen tot de metro. Ze kunnen ook reizen met een gewone ov-chipkaart, maar daarop kunnen hun 'studentenreisrechten' niet worden bijgeschreven en lopen ze korting mis. Arno Bonte van GroenLinks, de motor achter het ov-chipklachtenpunt, schat dat een kwart van de Rotterdamse studenten de kortingschipkaart nog niet op zak heeft. Vooral studenten die in de stad studeren, maar er niet wonen, krijgen de pas vaak niet thuisgestuurd.

Handtekeningen voor Huizinga

Vier studenten uit Zwolle hebben een actie op touw gezet. Op www.ikwilmijnpasfototerug.nl hebben ze in nauwelijks twee maanden tijd 2700 handtekeningen verzameld. De petitie overhandigen ze binnenkort aan staatssecretaris Tineke Huizinga (Vervoer). Initiatiefneemster Gepke Kruithof: "Wij vragen ons af waar al die pasfoto's blijven. Ik heb gehoord dat ze elk schooljaar worden vernietigd, terwijl wij ze steeds opnieuw in moeten leveren. Dat kost ons geld." De kaartuitgever Trans Link Systems laat weten dat ze geen ov-chipkaart verstuurt naar studenten zolang de poortjes in Rotterdam nog 'gewoon' te openen zijn.

Bron: AD.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons