Slechts 1 op 3 stagiairs voegt cv toe aan sollicitatie

Door Bregje Rooijendijk - 24 Juli 2008 19:46 - 958 vertoningen

Uit het Nationaal Bedrijven Onderzoek van Stageplaza.nl blijkt dat het voor de meeste stagebedrijven niet meer dan logisch is om een schriftelijke reactie op een vacature te voorzien van een curriculum vitae. Uit de database van Stageplaza.nl blijkt echter dat slechts 31% van de studenten diens profiel voorziet van een cv.

Belang onderschat

Ondanks dat het voor de meeste stagebedrijven van belang is wat een potentieel stagiair op diens curriculum vitae heeft staan, voegt slechts 31% van de studenten een cv toe. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen mannelijke en vrouwelijke studenten. Waar ruim een derde van de mannelijke studenten een curriculum vitae toevoegt, ligt dat percentage bij de studentes op 29. Als gekeken wordt naar het opleidingsniveau, ziet men dat 1 op de 5 mbo'ers een cv toevoegt, van de hbo'ers voegt ruim een derde een cv toe. Onder de wo'ers ligt dit percentage op 37.

1 foto zegt meer dan..

Van de optie om een foto toe te voegen wordt nog minder gebruik gemaakt. Van de mannelijke studenten sluit nog geen 7% een foto bij. Vrouwelijke studenten verrijken het profiel één op de tien keer met een foto. Een vergelijking in opleidingsniveau wijst uit dat 7% van de mbo'ers een pasfoto toevoegt. Onder de hbo'ers ligt dit percentage op 13. Tenslotte voegt één op de vijf wo'ers een foto toe. Rogier Kind, communicatiemanager Stageplaza.nl: 'Effectief en gericht solliciteren vormt een belangrijk onderdeel van het leerproces voor studenten. Docenten zouden hier een kritische rol moeten spelen en de studenten moeten begeleiden in het opstellen van een goed cv. Helaas gebeurt dit nog veel te weinig."