Bindend studieadvies wekt verontwaardiging

Door Bregje Rooijendijk - 25 Juli 2008 19:15 - 838 vertoningen

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) toont bezorgdheid over de toename van het aantal klachten over het Bindend Studie Advies (BSA). In de afgelopen weken zijn er tientallen klachten binnengekomen bij de studentenlijn van de LSVb.

Onder voorwaarde

Het BSA is een maatregel waarbij eerstejaars studenten, die, volgens de opleiding onvoldoende studiepunten hebben behaald, van de instelling verwijderd kunnen worden. Dat kan echter alleen wanneer de student voldoende is begeleid, halverwege het jaar is gewaarschuwd en naar diens persoonlijke omstandigheden is gekeken.

Treurig

Uit de klachten die de LSVb binnenkrijgt blijkt dat veel instellingen niet aan alle voorgenoemde eisen voldoen. Zo zijn er studenten die hun studieadviseur nog nooit hebben gezien, maar die aan het einde van het jaar wel het bericht krijgen dat zij moeten stoppen met de opleiding. Lisa Westerveld, voorzitter van de LSVb betreurt: "Bij een BSA wordt vaak onvoldoende rekening gehouden met studenten die een goede reden hebben om vertraging op te lopen. Veel van de klachten die we binnenkrijgen betreffen erg schrijnende gevallen."

Bron: [LSVb.nl](http://www.lsvb.nl