Vrije Universiteit biedt uitgelote student alternatief

Bregje Rooijendijk - 25 Juli 2008 17:39 - 972 vertoningen

De Vrije Universiteit Amsterdam bood aankomend studenten die zijn uitgeloot voor de studie geneeskunde deze week 'eerste hulp bij uitloting'. De studenten in spe maakten hierbij kennis met andere medische studies, in de hoop een acceptabel alternatief te vinden.

Bittere pil

"Voor deze mensen is het echt een ramp dat ze niet kunnen leren voor arts", vertelt VU-woordvoerster Esmée de Boer van de VU. "Ze willen vaak al hun hele leven deze studie doen, en richten zich niet op alternatieven. Wij organiseren deze middag om de andere opties weer te geven." In totaal zijn in Nederland 4.161 studenten uitgeloot voor medicijnen.

Biomedische wetenschappen?

Van de 28 duizend aanstaande studenten die zich hebben aangemeld voor een zogeheten numerus-fixusstudie worden dit jaar zo'n 10 duizend aankomende studenten afgewezen. Hoewel de kans dit jaar iets groter is om ingeloot te worden dan vorig jaar, is alsnog 60% van de aankomend studenten die zich hebben aangemeld voor de studie geneeskunde uitgeloot. De Amsterdamse VU biedt deze studenten in spe 'hulp bij uitloting' door alternatieve studies aan te bieden.

Bron: Trouw.nl

Feeds

RSS feed
Atom feed

Redactie

Onze redactie stelt je dagelijks op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van studeren en stage lopen. Heb jij interessant nieuws? Onze contactgegevens zijn:

Telefoon
088 555 4000
E-mail
redactie@stageplaza.nl

Volg ons