Nieuw beleid om internationale student te trekken

Door Bregje Rooijendijk - 29 Juli 2008 11:56 - 659 vertoningen

Eerder bleek uit een onderzoek van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ) dat studentenvisa in Nederland tot de duurste van Europa behoren. Minister Plasterk van Onderwijs reageerde hier gisteren op door te zeggen dat internationale studenten die in Nederland willen studeren onder 'financiële druk' staan door hoge kosten voor een visum.

Actie

Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft dit gisteren aan de Tweede Kamer laten weten. Plasterk onderschrijft daarmee een rapport van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken (ACVZ). Volgens de minister neemt het kabinet de aanbevelingen van de commissie mee in de blauwdruk voor een modern migratiebeleid.

Rekruteren

Het doel van dit beleid is om talentvolle buitenlandse studenten aan te trekken die een bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse economie. Volgens Plasterk hebben getalenteerde internationale gastdocenten geen last van hoge leges. De ACVZ zegt echter wel steeds meer signalen te krijgen dat de door instellingen gewilde gastdocenten nauwelijks visumverlening krijgen van de Immigratie en Naturalisatie Dienst.

Bron: ANP