Bedrijfsleven aast op ‘septemberstudent’

Door Bregje Rooijendijk - 4 Juli 2008 19:03 - 2329 vertoningen

In september neemt de eerste grote stageperiode weer haar aanvang. Zo'n 250.000 studenten starten het nieuwe studiejaar met een stage. Door de toenemende arbeidskrapte beginnen bedrijven nog meer dan in voorgaande jaren vroeg met het plaatsen van vacatures.

Werving

Steeds meer bedrijven hebben op het moment moeite om geschikte werknemers te werven. Een slimme manier om nieuw personeel te werven is om stages aan te bieden. Bijna de helft van de stagiairs krijgt tijdens hun studie een baan aangeboden. Dat blijkt uit het Stageplaza Studenten Onderzoek 2008, waaraan ruim 2250 studenten deelnamen.

Trend

Ook bij Stageplaza.nl blijft de toenemende arbeidskrapte niet onopgemerkt. Bedrijven plaatsen massaal vacatures om in september niet zonder stagiairs te zitten. In de laatste paar jaren is duidelijk te zien dat bedrijven steeds vroeger beginnen met de zoektocht naar stagiairs. Dit jaar is echter sprake van een uitzonderlijke vervroeging van de jacht op studenten. Waar normaal gesproken pas in augustus sprake was van een toename van het aantal vacatures, zijn de maanden juni en juli nu favoriet.

Slimme student

Naast de bedrijven, beginnen ook de studenten eerder met het zoeken naar een stage. Ten opzichte van vorig jaar heeft een verdubbeling plaatsgevonden van het aantal studenten dat eerder gaat zoeken naar een stageplek. Rogier Kind, communicatiemanager Stageplaza.nl: "Studenten willen steeds vaker zekerheid voordat ze op vakantie gaan. De vroege student heeft bovendien meer keuze, omdat de meeste vacatures voor september nog niet vervuld zijn. Slimme studenten weten dat en zijn daarom nu op zoek!"