Stagiair krijgt auto van de zaak

Door Bregje Rooijendijk - 21 Augustus 2008 16:49 - 1940 vertoningen

Stageplaza.nl berichtte eerder deze week over de recordhoogte van de stagevergoedingen vandaag de dag. De Nederlandse Omroep Stichting (NOS) reageerde hierop met het idee een reportage te maken. Voor deze reportage gaat Stageplaza.nl in haar database op zoek naar bedrijven met bovengemiddelde of bijzondere stagevergoedingen.

Minimumloon voor stage

Uit het Nationaal Stage Onderzoek van Stageplaza.nl van vier maanden geleden bleek dat de gemiddelde stagevergoeding rond de 270 euro per maand schommelde. Een blik op de database van Stageplaza.nl leert dat het bedrijven tegenwoordig niet vreemd is om bijna 400 euro per maand uit te betalen. Bij sommige bedrijven wordt zelfs standaard het minimumloon betaald voor een stageplek.

Auto tijdens stage

Kalmar Industries BV betaalt bijvoorbeeld 750 euro per maand aan een technisch assistent sales-stagiair: "Als stagiairs naast hun stage ook nog een bijbaantje moeten onderhouden, kunnen zij zich niet optimaal focussen op hun stage." Ook het bedrijf ICT Automatisering is niet flauw: naast een maandelijkse vergoeding van 350 euro, stellen zij de stagiair tevens een auto ter beschikking.

Toekomst na stage

Binnen de ICT-sector vormen vergoedingen van 800 euro zelfs geen uitzondering meer. Anna Czarnecka, student Telecommunications & Computer Science: "Met het oog op personeelswerving is dat een verstandige stap voor bedrijven. Een hoge stagevergoeding geeft stagiairs het vertrouwen in een goed toekomstig salaris."