Stage lopen in het buitenland?

Door Bregje Rooijendijk - 22 Augustus 2008 20:06 - 2456 vertoningen

Steeds meer studenten willen stage lopen in het buitenland. Ondanks dat de cijfers van de studenten die dit voornemens zijn en van de studenten die daadwerkelijk gaan nogal uiteenlopen, is er een jaarlijkse stijging zichtbaar in de cijfers van internationale uitwisseling.

Buitenland?

Stage lopen in het buitenland geeft je de mogelijkheid om te proeven van een andere cultuur. Ook biedt een buitenlandervaring de perfecte gelegenheid een andere taal te leren. Van stage lopen en zeker in het buitenland word je zelfstandiger en initiatiefrijker. Allemaal zaken die positief overkomen tijdens sollicitaties.

Waarom?

Het bedrijfsleven wordt steeds internationaler. Ook Globalplacement, bemiddelingsbureau voor internationale stages, ervaart dat van toekomstige werknemers wordt verwacht dat ze zich in een internationale omgeving kunnen handhaven. Dit vereist dat je als student leert over grenzen te kijken.

Arbeidsomstandigheden en bedrijfsstructuren zijn niet in alle landen gelijk. Door een internationale stage krijg je begrip voor verschillende (bedrijfs)culturen en leer je hiermee om te gaan. Belangrijk: Om de kans van slagen te vergroten, is het zaak om op tijd te beginnen met het aanvragen van informatie en het zoeken naar een stage. Ook woonruimte, eventuele subsidies en, in sommige gevallen, visa dienen op tijd te worden geregeld. Let er tenslotte ook op hoe je verzekerd bent.

Voor hulp bij het regelen van een stage in het buitenland of om gewoon te informeren, kijk je op: Globalplacement.com; onderdeel van Stageplaza.nl, de grootste stagebank van Nederland.